25 Μαρ 2020

Γ.Γ. ΟΕΝΓΕ: «Είναι μάχη για την υγεία του λαού, ο λαός θα σώσει τον λαό...»


«Η κυβέρνηση θα πληρώσει στους ιδιώτες κλινικάρχες τα διπλά λεφτά από όσα δίνονταν μέχρι σήμερα για κάθε επιπλέον κλίνη (1600€ από 800, 1100 από 550 κ.οκ)», είπε μεταξύ άλλων ο ΓΓ της ΟΕΝΓΕ, νευροχειρουργός Π. Παπανικολάου, στο τηλεοπτικό κανάλι ΚΟΝΤΡΑ. 
Ο κ. Παπανικολάου ζήτησε την...


επίταξη των απαραίτητων κλινών χωρίς αποζημίωση, μπροστά στη σοβαρότητα της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί.

Ο κ. Παπανικολάου θεώρησε άστοχο να ριχτούν στη μάχη νεαροί φοιτητές και μάλιστα στην πρώτη γραμμή, όπως στο «Σωτηρία», υποστηρίζοντας ότι πρέπει να προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις, κάτι που θα προσελκύσει και ξενιτεμένους γιατρούς να επανακάμψουν στη χώρα.

Σημαντικές παρατηρήσεις έκανε ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ και για τα διαγνωστικά τεστ του κοροναϊού, το πόσο ακριβά πληρώνονται και πώς θα έπρεπε να διακινούνται. Σχολίασε και τα μέτρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας, λέγοντας ότι «Δεν υπακούουν σε καμία υγειονομική λογική». Αναφέρθηκε μάλιστα στο επικίνδυνο αλαλούμ, που έχει προκαλέσει η κυβερνητική απόφαση για κλείσιμο των φοιτητικών Εστιών και την ουσιαστική έξωση των φοιτητών και φοιτητριών, που, από τη μία καλούνται να μην επιστρέψουν στους τόπους καταγωγής και τις οικογένειές τους, ενώ από την άλλη πετιούνται στο δρόμο.

Τέλος, απευθύνθηκε στους συναδέλφους του υγειονομικούς, νοσηλευτές, νοσηλεύτριες και ιατρικό προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας, του ΕΚΑΒ, των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης με αυταπάρνηση και θα εξακολουθήσει να είναι παρά τα προβλήματα, λέγοντας: «Είναι μάχη για την υγεία του λαού, ο λαός θα σώσει τον λαό και κανένας άλλος. Ψηλά το κεφάλι! Ψυχή βαθιά! Θα νικήσουμε».

ΠΗΓΗ: artinews,gr