25 Φεβ 2020

"Άνθρακες" οι ανακοινώσεις Nίκα για την παραχώρηση του στρατοπέδου της Τρίπολης στην Περιφέρεια

Προσθήκη λεζάντας

Ξάφνιασε η απάντηση για το στρατόπεδο της Τρίπολης  του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα χθες κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με το στρατόπεδο της Τρίπολης.


Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με αφορμή το θέμα το προσφυγικό..


και παρά τις ανακοινώσεις του κ. Νίκα  πως το στρατόπεδο παραχωρείται στην Περιφέρεια,στην σχετική επερώτηση Γιαννακούρα η αλήθεια έλαμψε.


Θυμίζουμε πως ο Περιφερειάρχης  με συνεχείς ανακοινώσεις  διατεινόταν  πως το ιστορικό στρατόπεδο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" έχει ήδη παραχωρηθεί και την απόφαση έχει υπογράψει ο αρχηγός του ΓΕΣ.


Χθες ο Περιφερειάρχης απάντησε πως  "δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, υπάρχει μόνο κινητικότητα στο θέμα, το οποίο θα συζητήσουμε όταν έρθει η ώρα"

Και συνέχισε όσον αφορά τον αρχηγό ΓΕΣ πως έχει τη σύμφωνη γνώμη του, όχι όμως τη συλλογική απόφαση του αρμόδιου οργάνου, που είναι το Συμβούλιο Άμυνας. 




Μετά απο αυτό, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας ανέφερε πως " Διαπιστώνει λοιπόν κανείς πως μόνο εντυπώσεις θέλει να προκαλέσει με τις αναφορές του και δεν έχει κάτι συγκεκριμένο για το θέμα. Άλλωστε για να γίνει η παραχώρηση, όπως ανέφερα και στην επερώτησή μου πρέπει να γίνουν συγκεκριμένα βήματα και το σημαντικότερο είναι πως το στρατόπεδό μας είναι ενεργό και δεν είναι τόσο απλό να πάψει να είναι, μιας και εκτός όλων των άλλων, είναι και ορισμένο ως στρατόπεδο επιστράτευσης.
Στα λόγια είναι όλα εύκολα αλλά η πολιτική και οι πολιτικοί χαρακτηρίζονται από τις πράξεις...Γιαυτό καλό είναι κ.Περιφερειάρχα, πρώτα να υπάρχουν τελικές αποφάσεις και έγγραφα και μετά να γίνονται ανακοινώσεις, γιατί διαφορετικά εκτίθεστε και δείχνετε την "γύμνια" σας, όπως ο βασιλιάς στο γνωστό παραμύθι του Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν."