18 Ιαν 2017

Χωρίς απώλειες Ρότζερ, Άντι


Ο Άντι Μάρεϊ και ο Ρότζερ Φέντερερ "πέταξαν" για τον τρίτο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν, εκεί όπου διαμορφώνονται τα πρώτα ντέρμπι του τουρνουά ενώ η Αντζελίκ Κέρμπερ, παρότι...


δεν πείθει, συνεχίζει την υπεράσπισή της! 

Όπως αναμενόταν, Ρότζερ Φέντερερ και Άντι Μάρεϊ δεν σκόνταψαν στον δεύτερο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν απέναντι στους πιτσιρικάδες Νόα Ρούμπιν και Αντρέι Ρουμπλέφ, παρά το γεγονός ότι ο "Βασιλιάς" συνάντησε τη σθεναρή αντίσταση του νεαρού Αμερικανού.

Ο 35χρονος Ελβετός δεν έχει βρει ακόμα πλήρως τα πατήματά του και χρειάστηκε και πάλι, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος, την συνδρομή του σερβίς για να "καθαρίσει" σε μερικά κομμάτια του αγώνα, την επίμονη προσπάθεια του 20χρονου Ρούμπιν να φύγει με κάτι καλό από το ματς.

Τελικά, ο Ροτζ επικράτησε με 7-5, 6-3, 7-6(3) παρότι δυσκολεύτηκε και στα τρία σετ, ενώ στο τελευταίο έκανε μια μεγάλη ανατροπή από το εις βάρος του 2-5.
Κάθε λεπτό στο κορτ μόνο καλό κάνει στον κάτοχο 17 τίτλων Grand Slam, για να επανέλθει σιγά-σιγά στα γνώριμά του επίπεδα, καθώς το μεγάλο του όπλο, το forehand, αλλά και γενικότερα η κίνηση με τα πόδια, δεν είναι ακόμα η επιθυμητή.

Πλέον, τα πράγματα σοβαρεύουν για τον ίδιο. Έκανε το χρέος του να περάσει τους qualifiers, αλλά τώρα τον περιμένει ο Τόμας Μπέρντιχ, ένας τενίστας που τον ξέρει πάρα πολύ καλά και τον έχει κερδίσει έξι φορές στο παρελθόν και δύο σε Major.

Οι δυο τους έχουν "ιστορία" και στο Αυστραλιανό Όπεν, καθώς αυτή θα είναι η τέταρτή τους συνάντηση στο Melbourne Park, εκεί όπου ο Ροτζ έχει το απόλυτο των νικών.

Σαφώς πιο άνετα, αν και ανησύχησε τους φίλους του για άλλους λόγους, ο Άντι Μάρεϊ "εξολόθρευσε" τον Αντρέι Ρουμπλέφ με 6-3, 6-0, 6-2.

Επιβάλλοντας από την αρχή το νόμο του, ο Muzza δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να επιβληθεί του ταλαντούχου αλλά "άγουρου" ακόμα 19χρονου Ρώσου, αν και παραλίγο να πάθε μεγάλη ζημιά στην αρχή του τρίτου σετ.

Ο Σκωτσέζος τραυματίστηκε στον αστράγαλο, με τον ίδιο να φαίνεται να πονάει πολύ και να δέχεται τις περιποιήσεις του γιατρού.
Τελικά, έβγαλε τον αγώνα και ενημέρωσε μετά ότι δεν αισθάνεται ιδιαίτερο πόνο και μάλλον γλίτωσε τα χειρότερα.

Τον big server Σαμ Κουέρι αντιμετωπίζει στον τρίτο γύρο το Νο1 του κόσμου και έχει εκπληκτικό ποσοστό νικών απέναντι σε τέτοιας κατηγορίας τενίστες.

Έμαθε από το πάθημά του!

Ο Στάνισλας Βαβρίνκα μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο το υποτιθέμενο ντέρμπι με τον Στιβ Τζόνσον και κάνοντας από ένα break σε κάθε σετ, ξεπέρασε το εμπόδιο του Αμερικανού με 6-3, 6-4, 6-4.

Έτσι, μετά το πεντάσετο πρώτο γύρο κόντρα στον Κλιζάν, έσωσε πολύτιμες δυνάμεις ενόψει της πιο δύσκολης συνέχειας καθώς τον περιμένει ο επικίνδυνος Βίκτορ Τροίτσκι στον επόμενο γύρο.

Ο Ελβετός ήταν σαφώς καλύτερος και πιο ουσιαστικός από τον πρώτο γύρο ενώ το θετικό για αυτόν είναι ότι δεν υπέστη break ούτε μια φορά από τον Τζόνσον.

Έμεινε στα λόγια...

'Ενας απογοητευτικός μετά τα δύο πρώτα σετ Νικ Κύργιος, που προ λίγων ωρών δήλωνε, ότι μπορεί να κερδίσει το Αυστραλιανό Όπεν, όχι μόνο δεν τα κατάφερε αλλά είδε την έξοδο από το τουρνουά μόλις στον δεύτερο γύρο, με τον Αντρέας Σέπι να παίρνει την εκδίκησή του για τον προ διετίας χαμένο του αγώνα στη Μελβούρνη.

Σε ένα ματς καρμπόν με το αντίστοιχο του 2015 που κρίθηκε και πάλι στα πέντε σετ, αυτή τη φορά ο Ιταλός ήταν αυτός που έμεινε ζωντανός στο τέλος, κάνοντας μια μεγάλη ανατροπή από το 0-2 και σώζοντας και match point του Νικ στο πέμπτο σετ για να κερδίσει με 1-6, 6-7(1), 6-4, 6-2, 10-8.


Τον βετεράνο Στιβ Νταρσίς θα αντιμετωπίσει ο Ιταλός στον επόμενο γύρο και έχει αρκετές πιθανότητες να φτάσει στους τελευταίους "16".

Αντίθετα, ο Νικ θέλει πολύ δουλειά ακόμη...

Πολύ καλύτερα από την πρεμιέρα του κόντρα στον Αντρέι Κουζνέτσοφ τα πήγε και ο Κέι Νισικόρι, που κέρδισε απόλυτα ελεγχόμενα τον Ζερεμί Σαρντί με 6-3, 6-4, 6-3. Ο Ιάπωνας, πριν αντιμετωπίσει έναν εκ των Φέντερερ ή Μπέρντιχ, θα πρέπει να κερδίσει τον Λούκας Λάτσκο, κάτι που φαντάζει σχεδόν βέβαιο.

Στον πρώτο του αγώνα ουσιαστικά στο τουρνουά καθώς επωφελήθηκε από μια απόσυρση στον πρώτο γύρο, ο Τόμας Μπέρντιχ ήταν πολύ καλός στη νίκη του με 6-3, 7-6(6), 6-2 επί του Ράιαν Χάρισον.

Έτσι, πάει για το ντέρμπι με τον "Βασιλιά" πολύ ξεκούραστος και με γεμάτο το ρεζερβουάρ του.

Την γλίτωσε στον πρώτο γύρο από τον Γέρζι Γιάνοβιτς, αλλά δεν κατάφερε να την σκαπουλάρει για δεύτερη φορά ο Μάριν Τσίλιτς.

Ο φιναλίστ του περσινού Davis Cup ηττήθηκε στα τέσσερα σετ από τον Νταν Έβανς (3-6, 7-5, 6-3, 6-3) απογοητεύοντας πλήρως με την παρουσία του στη Μελβούρνη.

Το ίδιο ισχύει και για το υψηλότερο στην κατάταξη Αμερικανό στον κόσμο, Τζον Ίσνερ, που απώλεσε προβάδισμα δύο σετ για να ηττηθεί από τον Μίσα Ζβέρεφ με 6-7(4), 6-7(4), 6-4, 7-6(7), 9-7.

Αντίθετα, συνέχεια στις καλές εμφανίσεις έδωσαν οι Μπέρναρντ Τόμιτς και Τζο- Γουίλφριντ Τσονγκά που επιβλήθηκαν των Εστρέλα Μπούρχος και Ντούσαν Λάγιοβιτς με το ματς Τσονγκά-Σοκ να ξεχωρίζει ήδη από τις διασταυρώσεις του τρίτου γύρου.

Ανήμερα των 29ων γενεθλίων της και περνώντας στο γυναικείο ταμπλό, η Αντζελίκ Κέρμπερ "ίδρωσε", αλλά και πάλι βρήκε τον δρόμο προς τη νίκη, παρότι μέχρι στιγμής είναι μακριά από τον καλό της εαυτό στη Μελβούρνη.

Η υπερασπίστρια του τίτλου και κορυφαία τενίστρια στον κόσμο χρειάστηκε τρία σετ για να υπερκεράσει την άπειρη συμπατριώτισσά της Καρίνα Βίτχοφτ, 6-2, 6-7(3), 6-2 και το μόνο θετικό για αυτή είναι, ότι κερδίζει ακόμα και όταν δεν παίζει καλά.

Λίγο μετά, είχε την ευχάριστη έκπληξη να ακούσει τις ευχές για τα χρόνια πολλά από το κοινό της Rod Laver Arena κόβοντας και πίτα για τα γενέθλια, που, μόνιμα πλέον, γιορτάζει στη χώρα των καγκουρό.
Την Κριστίνα Πλίσκοβα (αδερφή της Καρολίνα) θα αντιμετωπίσει στον τρίτο γύρο. Η Κέρμπερ είχε πληγώσει την Καρολίνα στον περασμένο τελικό του Αμερικανικού Όπεν.

Με σταθερά βήματα προχωρά στο τουρνουά και η Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα. Η νεαρή Ισπανίδα πέρασε στον τρίτο γύρο χωρίς να χάσει σετ από την Σαμάνθα Κρόφορντ (7-5, 6-4) και έκλεισε ένα διόλου εύκολο ραντεβού με την Λετονή Αναστασία Σεβάστοβα στον επόμενο γύρο.

Έπεσε σε τείχο η Αυστραλέζα (με ελληνικές ρίζες) Τζέιμι Φουρλίς. Όπως αναμενόταν, η Σβετλάνα Κουζνέτσοβα ήταν too good για το επίπεδο της 17χρονης ταλαντούχας τενίστριας, που κατάφερε να αποκομίσει μόλις τρία games αλλά πολύ πλούσιες εμπειρίες.

Τέλος στον τρίτο γύρο, ταξίδεψαν και οι Βίνους Γουίλιαμς με την Ελίνα Σβιτόλινα, ενώ για ακόμα ένα ματς θα ομορφύνει τα κορτ της Μελβούρνης η Τζίνι Μπουσάρ, που έχει πάρει φόρα και επικράτησε της Σουάϊ Πένγκ με 7-6(5), 6-2 κλείνοντας σπουδαίο αγώνα με την Κόκο Βαντεγουέϊ για μια θέση στις "16".



Κώστας Αϊτάκης