17 Οκτ 2016

Επέτειος της χειροτονίας του Μητροπολίτη Διονυσίου - Συμπλήρωση 10 χρόνων


Με αφορμή την επέτειο της  χειροτονίας του σε Επίσκοπο και Μητροπολίτη Κορίνθου   ο Σεβασμιότατος   τέλεσε την Θ. Λειτουργία το Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2016, στον Ι. Ναό Αγ. Γερασίμου στα Μεντουργιάνικα, μετόχι της Ι. Μονής Προφήτου Ηλιού Ζαχόλης  συνιερουργούντων των συνοδών του ιερέων και διακόνων και των ιερέων της Αρχιερατικής Περιφέρειας Ευρωστίνης.



Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κατά το κήρυγμά του έκανε τον απολογισμό της δεκαετούς θεοφιλούς ποιμαντορίας του στην Αποστολική Ι. Μητρόπολη Κορίνθου και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους Κλήρο και Λαό για την συμπροσευχή και τις ευχές του. 


Εκ μέρους όλων προσφώνησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας ο Αιδ. κ. Ιωάννης Γιαννακάς, Αρχιερατικός Επίτροπος Ευρωστίνης, ευχαριστώντας τον συνάμα για την πατρική αγάπη με την οποία περιβάλλει Κλήρο, Μοναστικές Αδελφότητες και Λαό, προσφέροντάς του και αναμνηστικό δώρο εκ μέρους των Κληρικών της Αρχιερατικής Περιφέρειας Ευρωστίνης μία κασσεττίνα εμπεριέχουσα Ιερά Λόγχη και Ιερά Λαβίδα.

Στην συνέχεια προσφέρθηκε σε όλο το Εκκλησίασμα, από την Αδελφότητα της Ι. Μονής, το παραδοσιακό μοναστηριακό κέρασμα και ευθύς αμέσως πραγματοποιήθηκε, προεδρεύοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, Ιερατική Σύναξη της Αρχιερατικής Περιφέρειας Ευρωστίνης κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα Εκκλησιαστικά αλλά και γενικής φύσεως.
Την επομένη ημέρα, Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016, ο Σεβ/τος Μητροπολίτης μας λειτούργησε στο Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής Κορίνθου, όπου στον απόηχο της επετείου δέχθηκε επίσης ευχές, αυτήν την φορά, από τον Καθηγητή κ. Δημήτριο Ράπανο αλλά και ολόκληρο το Εκκλησίασμα.