17 Οκτ 2016

Νέες κινητοποιήσεις (Τετάρτη 19/10) στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας ενάντια στους πλειστηριασμούς

                      
Κυβέρνηση και τράπεζες, δυστυχώς, εμπαίζουν τους εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες, νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σε σχέση με τους πλειστηριασμούς.

 Η φερόμενη ως πρόθεση της κυβέρνησης να απαγορεύσει νομοθετικά τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, μέχρι...


ένα ορισμένο ύψος αξίας και εμβαδού, για χρέη προς το δημόσιο, ματαιώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, από την τρόικα, η οποία ούτε που θέλει να ακούσει λέξη για μια τέτοια ρύθμιση.  

Όσοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο θα συνεχίσουν να παραμένουν ακάλυπτοι και σε κίνδυνο.  

Την ίδια ώρα, οι τράπεζες, έχοντας ως στόχο να μειώσουν τα ''κόκκινα'' δάνεια κατά 40 δισ έως το 2019, κλιμακώνουν για το επόμενο διάστημα ένα εντατικό πρόγραμμα πλειστηριασμών με 5.000 πλειστηριασμούς και έσοδα 5 δισ (!) έως το τέλος του 2019.  

Στο πλαίσιο αυτό, επεκτείνονται και γίνονται πιο δυναμικές και πιο μαζικές οι κινηματικές αντιδράσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχουν πρόβλημα να αποπληρώσουν τα χρέη τους.  

Η ακύρωση όλων των πλειστηριασμών την περασμένη Τετάρτη, εξαιτίας και της αποχής των συμβολαιογράφων, οι οποίοι εξωθήθηκαν στην αποχή από τους αγώνες στα ειρηνοδικεία, υπήρξε μια ακόμα νίκη του κινήματος κατά των πλειστηραισμών.  

Μέχρι αυτήν τη στιγμή δεν είναι γνωστό, αν οι συμβολαιογράφοι απέχουν εκ νέου από τους πλειστηριασμούς.  

Για την επόμενη Τετάρτη (19/10), πάντως, ριζοσπαστικές πολιτικές δυνάμεις, όπως η ΛΑ.Ε, πολιτικές οργανώσεις, συλλογικότητες και κινήματα απευθύνουν κάλεμα αγωνιστικής ενωτικής μαζικής παρουσίας σε όλα τα ειρηνοδικεία της χώρας, πρώτα απ' όλα εκεί που πληττονται φτωχά νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.  

Η ανταπόκριση πολιτών σε αυτά τα καλέσματα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα μεγάλη, όπως αναμένεται η αγωνιστική πλατιά συμμετοχή να οδηγήσει σε νέα ματαίωση των πλειστηριασμών!