5 Αυγ 2016

Ρίο: Εντυπωσιάζει ο καλλιτέχνης JR -Γιγαντόσωμοι αθλητές ίπτανται πάνω από την πόλη [εικόνες]

Ο JR είναι πολυτάλαντος καλλιτέχνης δρόμου. Tο πραγματικό όνομα του δεν έχει διαρρεύσει ποτέ και υπογράφει πάντα τα έργα του με δύο αρχικά.


Στην τελευταία του δουλειά, το πρότζεκτ «inside out», καμβάς του είναι το αστικό τοπίο του Ρίο και των Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτή τη φορά πειραματίζεται με ένα καινούργιο υλικό, τις σκαλωσιές οικοδομής.Ηδη εγκατέστησε πάνω σε πλέγμα μεταλλικών σωλήνων δύο φιγούρες (σε πολύ μεγαλύτερο από το φυσικό μέγεθος) αθλητών ολυμπιακών αγωνισμάτων, έναν καταδύτη και έναν άλτη εις ύψος.Συγκεκριμένα στη συνοικία Barra ένας καταδύτης ίπταται πάνω από τους βράχους της ακτής βουτώντας στον Ατλαντικό.



Ο άλλος αθλητής, ένας άλτης εις ύψος τη στιγμή που περνά τον πήχη, είναι τοποθετημένος πάλι σε μεταλλικούς σωλήνες στην οροφή ενός συγκροτήματος πολυκατοικιών, με το κεφάλι του να έχει πάρει ήδη κλίση για την προσγείωση και να καλύπτει τους τρεις τελευταίους ορόφους.




Υπάρχει συγκεκριμένη ιστορία πίσω από αυτήν τη φιγούρα, εξομολογείται ο JR. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η μονοχρωματική φιγούρα αναπαριστά τον 27χρονο Σουδανό άλτη Μοχάμεντ Γιουνές Ιντρίς, ο οποίος ζει και προπονείται στην Κολονία της Γερμανίας. Ο Μοχάμεντ δεν έπιασε τις επιδόσεις και δεν κατάφερε να επιλεγεί στην ολυμπιακή ομάδα της χώρας του. Ομως σύμφωνα με τον καλλιτέχνη JR, o «Μοχάμεντ Γιουνούς Ιντρίς» αγωνίζεται στο Ρίο ήδη. 



Οι παρεμβάσεις του στο Ρίο συνεχίζονται.