15 Απρ 2016

Monte-Carlo Masters: Το πρόγραμμα της Παρασκευής


Ημέρα προημιτελικών σήμερα στο Monte-Carlo Masters, με τέσσερα πολύ μεγάλα παιχνίδια. 
Από το πρόγραμμα της Παρασκευής ξεχωρίζει η μάχη του σπουδαίου Rafael Nadal απέναντι στον πρωταθλητή του Roland Garros, Stan Wawrinka, καθώς και η δύσκολη αποστολή του Roger Federer, κόντρα στον Jo-Wilfried Tsonga.


 Η δράση στο Court Central θα αρχίσει στις 12:00 το μεσημέρι.

Στις 12:00 θα αρχίσει ο πρώτος προημιτελικός, ανάμεσα στον Andy Murray και στον Milos Raonic. Οι δυο παίκτες μας είχαν προσφέρει έναν χορταστικό ημιτελικό στο Australian Open τον Ιανουάριο, με νικητή τον Βρετανό έπειτα από 5 σετ. Ο Murray προηγείται οριακά στο head-2-head με 4-3 και θα είναι ένας αγώνας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς μέχρι στιγμής κανείς από τους δυο δεν έχει δείξει τον καλύτερό του εαυτό στο τουρνουά.

Περίπου στις 14:00 το μεσημέρι θα γίνει το μεγαλύτερο παιχνίδι της ημέρας, βάσει ονομάτων. Ο 8 φορές πρωταθλητής στο Monte-Carlo και 9 φορές πρωταθλητής του Roland Garros, Rafael Nadal, θα αντιμετωπίσει τον περσινό πρωταθλητή του Roland Garros, Stan Wawrinka.

Ο Nadal δεν πραγματοποιεί καλή σεζόν και έχει ήδη δύο ήττες στο χώμα, ωστόσο δεν παύει να είναι ένας μεγάλος μαχητής, με τεράστια κλάση στο παιχνίδι του. Προέρχεται επίσης από μια μεγάλη νίκη στα δύο σετ κόντρα στον φορμαρισμένο Dominic Thiem. Πολύ καλές εμφανίσεις πραγματοποιεί στο τουρνουά και ο Wawrinka, ο οποίος στον 3ο γύρο έχασε μόνο 3 games από τον Gilles Simon.

Oι δυο τους έχουν συναντηθεί 17 φορές στο παρελθόν και ο Nadal έχει κερδίσει τις 14 από αυτές (14-3). Στο χώμα, ο Ισπανός μετράει 4 νίκες σε 5 αγώνες, ωστόσο η μοναδική του ήττα ήταν και στον πιο πρόσφατο χωμάτινο αγώνα τους, στα προημιτελικά του Masters της Ρώμης το 2015.

Θα ακολουθήσει η αναμέτρηση του Roger Federer με τον Jo-Wilfried Tsonga, σε μια αναμφίβολα πολύ δύσκολη αποστολή για τον Ελβετό. Ο Federer πραγματοποιεί το πρώτο του τουρνουά μετά από το Australian Open και τα πηγαίνει αρκετά καλά, αυτό όμως θα είναι το πρώτο του σοβαρό τεστ στην εβδομάδα.

Στις 16 προηγούμενες αναμετρήσεις τους, ο Federer έχει κερδίσει τον Tsonga 11 φορές (11-5). Στο χώμα έχουν αναμετρηθεί μόλις 3 φορές και ο Ελβετός είχε κερδίσει τις 2 από αυτές. Αξίζει να αναφερθεί, πως το Monte-Carlo, μαζί με τη Ρώμη, είναι τα μόνα τουρνουά Masters που λείπουν από την τροπαιοθήκη του Federer.

Στον τελευταίο προημιτελικό, ο Gael Monfils θα συναντήσει τον Marcel Granollers, έχοντας μια τεράστια ευκαιρία μπροστά του για να επαναλάβει το περσινό του κατόρθωμα και να προκριθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα ημιτελικά του Monte-Carlo Masters.

Ο Γάλλος απέφυγε τον Novak Djokovic, μετά και την απρόσμενη ήττα του Σέρβου από τον Jiri Vesely στον 2ο γύρο. Κατάφερε να κερδίσει, χωρίς να ανησυχήσει, τον Vesely και αν αποκλείσει και τον Granollers θα μπει στην ημιτελική φάση ενός Masters για 5η φορά στην καριέρα του.

Ο Granollers είναι lucky loser στο τουρνουά, αφού είχε αποκλειστεί στα προκριματικά και μπήκε κατόπιν κλήρωσης στον 2ο γύρο του τουρνουά, μετά από την αποχώρηση του τραυματία David Ferrer. Τα πήγε περίφημα μέχρι στιγμής, κερδίζοντας τους Alexander Zverev και David Goffin, για να βρεθεί στον πρώτο του προημιτελικό στο Μονακό και στον τρίτο του συνολικά σε Masters τουρνουά.

Court Central: 

12:00 Andy Murray v. Milos Raonic 
14:00 Rafael Nadal v. Stan Wawrinka 
16:00 Roger Federer v. Jo-Wilfried Tsonga 
18:00 Gael Monfils v. Marcel Granollers