15 Απρ 2016

"Το κάψαμε" εντελώς! - Γράφει η Τζένη Σουκαρά




Καλημέρα μας !

 Ο Απρίλης προχωρά ακάθεκτος.

Το ίδιο και ο πρωθυπουργός μας ! 

Βέβαια, θέλω να σου αποκαλύψω, πως παρολίγον να δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο στις γαλλοελληνικές σχέσεις στοργής...


 διότι  κατά την αναχώρησή του από το Παρίσι, ο Αλέξης, με την φούρια που είχε πάρει, «τιτίβισε» παράφωνα και προανήγγειλε την «απόσχιση» του Στρασβούργου από την Γαλλική Δημοκρατία!


Κεραυνός εν αιθρία! Ο Ολάντ, όταν πληροφορήθηκε, πως ο Έλληνας πρωθυπουργός έγραψε στο twitter «Φεύγουμε από Γαλλία» και προσγειώθηκε στο Στρασβούργο, χαστούκισε δυο αυλάρχες του και έριξε κάποια « γαλλικά» στο ..παιδί από το Νότο!


 Ειδοποίησε το υπουργείο Εξωτερικών εάν έχει γίνει κάποιο διάβημα από την περιοχή του Στρασβούργου και ήδη συλλέγονται  οι φωτογραφίες των πρώτων υπόπτων, που ενδεχομένως επιθυμούν διακαώς και υπογείως, να ανατρέψουν τον Γάλλο πρόεδρο, αλλά και να στενέψουν, να κοντύνουν και να διασύρουν εν προκειμένω το γαλλικό Έθνος!


Πού να φανταζόταν ο pauvre  Φρανσουά, ότι ο Αλέξης εκείνη την ημέρα ήταν απών στο μάθημα της γεωγραφίας! Και ως γνωστόν, εάν δεν πάρεις την γνώση από παιδί τελείωσε η γνώση η συγκεκριμένη! Το ίδιο και το Στρασβούργο μπορώ να σου πω! Πού να φανταζόταν ότι θα έμενε ορφανό στους πέντε δρόμους;


Μην στα πολυλογώ, το επεισόδιο έληξε, μετά από άλλο προσωπικό τιτίβισμα του Αλέξη στον Γάλλο Πρόεδρο που έλεγε το εξής: «Μην μασάς Φρανσουά! Καλαμπούρι έκανα!»


Και που λες, ενώ συνέβαιναν όλα αυτά, με είχε πιάσει ένας πονοκέφαλος από τον θόρυβο των μαχητικών με την ημισέληνο πάνω από τις Οινούσες ..
Τέσσερις ημέρες βολτάρουν αδιάκοπα προκαλώντας παροξυσμό στον ΥΕΘΑ Πάνο, ο οποίος χθες το πρωί ξεκίνησε εκστρατεία «Καταιγίδα». Έβαλε στολή παραλλαγής, έφερε τους φωτογράφους και ξεκίνησε  τις ασκήσεις ετοιμότητας πού; Πάνω από την Ειδομένη!! 


Στρατιωτική άσκηση σου λέω, με ελικόπτερα, με στρατό και με πολύ πολύ χαμηλές πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών πάνω από τον καταυλισμό. Κάποιοι άκουγαν τον Πάνο να φωνάζει "αέρα"!

 Δεν ξέρω, αν σκιάστηκαν οι Σκοπιανοί χωροφύλακες, που προχθές πέρασαν τον φράχτη. Εκείνο που ξέρω, είναι πως χιλιάδες εξαθλιωμένα παιδάκια που κουβαλάνε τα τραύματα του πολέμου,  κατατρόμαξαν και έβαλαν τα κλάματα. Και που να έβλεπαν τον Πάνο με στολή παραλλαγής!  



Και σε αυτήν την απελπισία και την τραγική καρικατούρα ήρθε και  η έκπληξη από τον Μάρδα, ο οποίος βρήκε πρόσφυγες επενδυτές, για να μάθεις πατριώτη μου να είσαι κακεντρεχής! Βρήκε κάποιους, λέει, που αγόρασαν ολόκληρη ναυτιλιακή και ίσως πάρουν και τρία πλοία! 
Τι μου λες; Να τρέξω, να υποχρεωθώ, να τρουπώσω!


Οσονούπω έρχονται  οι προσλήψεις! Το νου σας! Τα βιογραφικά σας ανά χείρας!


Ήμασταν ένα απέραντο φρενοκομείο, τώρα το κάψαμε εντελώς!