13 Απρ 2016

Ο περιοδεύων πρωθυπουργός και ..το αυγό της Άντζελας - Γράφει η Τζένη Σουκαρά


Καλημέρα μας!

Άνοιξη με τάσεις καλοκαιρινές !

Γύρη μπλεγμένη με αφρικανική σκόνη. Το  βλέπω εγώ,  έτσι όπως το πάει ο καιρός και η παλιοζωή, σε λίγο θα γίνουμε όλοι με μπούκλα αφρικανική να ταιριάξουμε στο κάρτ  ποστάλ της νέας τάξης πραγμάτων...

 Ήδη ψάχνω κάτι φωτογραφίες νεανικές να συμφιλιωθώ , εκείνης της ένδοξης και «καλόγουστης»  δεκαετίας του ΄80. Τότε που η περμανάντ ήταν στις δόξες της, περήφανη και μοιραία ,έκανε τις ισιωτικές απλώς να.. γονατίζουν!

Άνοιξη και λίγο πριν την Πασχαλιά!


 Αλέξη, να την περιμένω την ανάπτυξη με την φωτοβολίδα του Μ. Σαββάτου που μου έχεις τάξει στον Χατζηνικολάου ή παραμένω σε Σταύρωση διαρκείας; Κάτι μου λέει πως το «Αι Γενεαί Πάσαι» θα το πω αγκαζέ με την Βαλκουλέσκου και δεν μου ταιριάζει με την κατάνυξη που επιδιώκω η ευσεβής. Πώς να στο πω; Με κολάζει μέσα στην Σαρακοστή! 

Ο πρωθυπουργός μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων θα περιοδεύσει από σήμερα Τετάρτη ξανά μανά στο Παρίσι, στο Βερολίνο, στις Βρυξέλες αναζητώντας σωτήρια λέμβο ..

Αλέξη, μου χαμογελάς αφηρημένα και μου θυμίζεις ημέρες αλησμόνητες και σκιάζομαι, πως σε αυτή την  περιφορά του Επιταφίου θα πω το «Δεύτε τελευταίον Ασπασμόν» και δεν είναι μέσα στο τελετουργικό της Μεγάλης και Αγίας Εβδομάδος!

Άνοιξη που επιμένει στο πέδιλο η φετινή! Δεν είναι κακό! Μου αρέσει! 


Τα λιμάνια φίσκα από  ταξιδιάρηδες, ασθενείς και οδοιπόρους. Συνωστισμός πολύς !

Ένα τεράστιο κάμπινγκ η χώρα με ταλαιπωρημένους πρόσφυγες, που  της έμειναν αμανάτι  (εδώ κι  εκεί) στα σύνορα, στα λιμάνια, στους σταθμούς, στις παιδικές κατασκηνώσεις και σε λίγο όπου λάχει θα γίνει το αντάμωμα.

 
Για φαντάσου!


Σε τούτη την χώρα ακόμα και οι πρόσφυγες διαδηλώνουν ζητώντας να φύγουν! 

Πλακάτ, συγκρούσεις, τάσεις αυτοκτονίας...Αφού αναρωτήθηκα: «Να φύγετε δεν λέω, αλλά μην μας το λέτε και στα μούτρα βρε αδελφέ! Τι αγένεια και τούτη στην γιαγιά και στον παππού που τρέχει με τους μουσακάδες στο λιμάνι! Τι στο καλό; Είμαστε τόσο αντιπαθείς; »
 
Μια χώρα εγκλωβισμένη μαζί με τους εγκλωβισμένους. Κι  όλα τα χαρτιά ανάκατα! Άφαντος και ο μπαλαντέρ! Πνίγηκε στην τάφρο του σύγχρονου Βυζαντίου!


Κι ενώ στην Εσπερία τα τείχη και ο σύγχρονος τρόμος απλώνονται παντού..


Στην χώρα αυτήν εδώ του ήλιου, την μπερδεμένη με την αλμύρα της Μεσογείου,  η αυθόρμητη  φιλανθρωπία και ψυχοπονιά βασιλεύουν και καθηλώνουν την διεθνή υποκρισία. Και να τα γάλατα, τα κρουασάν, τα ρούχα, οι κονσέρβες, οι αγκαλιές, οι μισές συντάξεις και κάποιες ΜΚΟ που με ενοχλούν  αλλά και εκείνοι οι  άλλοι, οι « γκρίζοι»  που στην αναμπουμπούλα ανακατώνουν επικίνδυνα την τράπουλα.


Ο πρωθυπουργός από σήμερα πάντως περιοδεύει αναζητώντας την σωτήρια λέμβο.. 


Ξωπίσω του δυο τρεις ξεματιάστρες  ξορκίζουν το μάτι το κακό και απεύχονται εκλογές πρόωρες και «τσίρκουλο», φτύνουν τον κόρφο τους στον ερχομό και του Νέου Εθνοσωτήρα Κυριάκου του Τροπαιοφόρου!

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, τα για κάποιους αναμενόμενα και για τους πολλούς απροσδόκητα, θα σου πω πως απροσδόκητο δεν είναι τούτο αγάπη μου! Δεν είναι βασανιάρικο το πόσους εν τέλει πρόσφυγες θα υποδεχθούμε ! 


Μην διαβάζεις, λοιπόν, κάθε μέρα τους αριθμούς, πόσοι πέρασαν και πόσοι οπισθοχώρησαν, σαν να είναι μετοχές στο Χρηματηστήριο! 


Το απροσδόκητο και βασανιάρικο  είναι, πως όλη η χώρα ασχολείται με το αυγό της Άντζελας ..! Και ψάχνει (η χώρα και ουχί η Άτζελα) εκείνον, που θα χτυπήσει σαν άντρας το αυγό της!

Κατάλαβες λοιπόν;


Αλλού τα κακαρίσματα και αλλού γενούν οι κότες!