18 Ιαν 2016

Χωριά στην Ιταλία μετατράπηκαν ολόκληρα σε ξενοδοχεία [εικόνες]


Κρυμμένα μέσα σε βουνά, ολόκληρα χωριά μετατρέπονται σε ξενοδοχεία, με το παλιό και το νέο να συμβαδίζουν, δημιουργώντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα.
 

Ενα διαφορετικό μοντέλο τουρισμού δημιουργεί καταλύματα, που ισορροπούν ανάμεσα στην αίσθηση του σπιτιού και του ξενοδοχείου.
Παραδοσιακά σπίτια γίνονται ουσιαστικό κομμάτι της τουριστικής βιομηχανίας, δίνοντας έμφαση στην απόλαυση και την παρθένα φύση. Οι επισκέπτες, δηλαδή, μπορούν να απολαύσουν την ένα χώρο που «μυρίζει» σπίτι, χωρίς να χάσουν τις ανέσεις και τις υπηρεσίες που προσφέρονται στα ξενοδοχεία.
Το ιταλικό έδαφος είναι ιδιαίτερα πρόσφορο γι' αυτό, με ολόκληρα χωρία να αλλάζουν μορφή εσωτερικά και να γίνονται ξενοδοχεία, καλώντας τους επισκέπτες να ζήσουν κάτι διαφορετικό.

Φρίουλι, Borgo Soandri
Με μόλις 1000 κατοίκους, το Sutrio είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά χωριά της Carnia, ορεινή περιοχή της ιταλικής περιφέρειας Friuli Venezia Giulia.
Ενα όμορφο ιστορικό ανακαινισμένο συγκρότημα με σπίτια του 18ου αιώνα, που βρίσκεται αρμονικά με τη φύση.
Το χωριό φημίζεται για την επεξεργασία ξύλου, μια τέχνη που οι κάτοικοι εξασκούν αιώνες. Ακόμα και σήμερα, μπορείτε να αγοράσετε σκαλιστά έπιπλά με παραδοσιακή διακόσμηση. Το χειμώνα αποτελεί ιδανική βάση για να εξερευνήσετε την κοιλάδα, πίστες σκι και τις πράσινες περιοχές μέχρι την λίμνη Sauris.


Καμπανία, Castelvetere
Η ζεστή φιλοξενία των κατοίκων του νότου είναι το πρώτο καλωσόρισμα στο μεσαιωνικό χωριό του Castelvetere, μια πράσινη λωρίδα στην καρδία του περιφερειακού πάρκου Monet Picentini.
Αποτελείται από 17 δωμάτια, όλα διαφορετικά, διάσπαρτα μέσα στις πλατείες και τα σοκάκια. Μπορείτε να απολαύσετε τη θέα με τα ποτάμια, τους καταρράκτες, καθώς και τις εκκλησίες και μονές, όπου η λατρεία της Παναγίας είναι ζωντανή, με πολλές γιορτές.
Εδώ, μπορείτε να βρείτε το ψωμί Montecalvo Irpino ή Calitri το οποίο μπορεί να κοστίσει μέχρι 11 ευρώ, αλλά και ευωδιαστό κρασί και αλλαντικά.


Μπαζιλικάτα, Grotte della civita
Από μακριά η πόλη Ματέρα μαγνητίζει τα βλέμματα, γι' αυτό άλλωστε κερδίζει υποψηφιότητα για πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2019. Μια σειρά από σπηλιές, σπίτια και εκκλησίες πάνω στον βράχο, μια στέγη μπορεί να είναι μονοπάτι ή πάτωμα για άλλο σπίτι.
Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε μία από τις αρχαιότερες συνοικίες του ιστορικού κέντρο. Μπορείτε να κοιμηθείτε κάτω από τεράστιες θολωτές οροφές, επιπλωμένων δωματίων με έργα ντόπιων μαστόρων.
Από τη Ματέρα μπορείτε με το ποδήλατο να μεταβείτε στο Αβαείο των Βενεδικτίνων του Αγίου Μιχαήλ με τις υπέροχες τοιχογραφίες, που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα.