18 Ιαν 2016

Το στρατόπεδο της Κορίνθου παραχωρείται "υπό προϋποθέσεις" στον Δήμο Κορινθίων


Κι ερχόμαστε πάλι ...στην αρχή!Το στρατόπεδο της Κορίνθου θα δοθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση αφού εκείνη παρουσιάσει στο ΥΠΕΘΑ το επιχειρησιακό της σχέδιο.Μια ιστορία γνωστή που μας πάει χρόνια πίσω, όχι πολλά, επαναλαμβάνεται και σήμερα απο τον νυν  υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο...

 και αναμένουμε τις κινήσεις της δημοτικής αρχής πάνω σε αυτό το ζωτικό θέμα για τον Δήμο Κορινθιων.Την είδηση την μαθαίνουμε απο τον βουλευτή Χρ. Δήμα μέσω δελτίο τύπου:
"Μετά από συστηματικές προσπάθειες του βουλευτή Κορινθίας Χρίστου Δήμα φαίνεται ότι με τον πλέον επίσημο τρόπο ανοίγει ο δρόμος για την παραχώρηση του στρατοπέδου «Καλογερογιάννη» (πρώην 6ου ΣΠ) στην τοπική κοινωνία. Συγκεκριμένα, σε νέα απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας σε ερώτηση του Χρίστου Δήμα, το ΥΠΕΘΑ επιβεβαιώνει πως προτίθεται να συνεργαστεί με τον Δήμο Κορινθίων προκειμένου ο χώρος να παραχωρηθεί στην τοπική κοινωνία.

Στην γραπτή απάντηση αναφέρεται: «το ΥΠΕΘΑ μελετά και αξιολογεί ως αξιόπιστες μόνο τις προτάσεις εκείνες που περιλαμβάνουν συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο (Master Plan) καθώς και ρητή αποδοχή της πάγιας και απαρέγκλιτης αρχής των υπέρ του Τ.ΕΘ.Α. ανταποδοτικών ωφελημάτων» για να καταλήξει «το ΥΠΕΘΑ προσβλέπει στην κατ΄ αρχήν συνεργασία του με την δημοτική αρχή της Κορίνθου μόνο όμως υπό την προϋπόθεση της αποδοχής, εκ μέρους της, του ως άνω πλαισίου».

Με αφορμή την απάντηση του ΥΠΕΘΑ, ο Χρίστος Δήμας κάνει λόγο για μία πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε να ξεκινήσουν επίσημα οι επαφές ανάμεσα στις δημοτικές αρχές και το αρμόδιο υπουργείο και σε εύλογο χρονικό διάστημα να γίνει πραγματικότητα η παραχώρηση του στρατοπέδου."

Ακολουθεί το πλήρες έγγραφο - απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας: