23 Νοε 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Αλέξης περιμένει τον Γιώργο

Καλοδεχούμενα για την Κουμουνδούρου όσα γίνονται από την Παρασκευή το βράδυ στο ΠΑΣΟΚ. Και ναι μεν σχόλιο δεν υπάρχει, πλην όμως ό,τι πληγώνει τον Ευάγγελο Βενιζέλο, έχει θετικό πρόσημο για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης....

Από την άλλη όμως, ούτε και «ο Γιώργος Παπανδρέου είναι άμωμος», σημείωνε μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, «έχει τεράστιες ευθύνες για το σημείο που έφθασε η χώρα».
Άλλωστε και από τον Γ. Παπανδρέου κρατούσε αποστάσεις ασφαλείας ο Αλέξης Τσίπρας μία εβδομάδα πριν, όταν θύμιζε ότι οι Αγανακτισμένοι «έριξαν την κυβέρνηση Παπανδρέου και δυνάμωσαν τον ΣΥΡΙΖΑ».
Ακόμη πιο ηχηρή όμως ήταν η αναφορά του στον νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, στην ίδια ομιλία του στη Φλωρεντία σε συνέδριο για τη σοσιαλδημοκρατία: τότε δηλαδή που χαρακτήριζε τον Ευ. Βενιζέλο «παράδειγμα προς αποφυγή» για τους άλλους σοσιαλδημοκράτες ένεκα της «ιστορικής και πολιτικής απαξίωσής του».
Ακόμη πιο καίριες ήταν οι πολιτικές διαπιστώσεις του Αλ. Τσίπρα ότι, «η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία για να υπάρξει, θα πρέπει να αλλάξει», και όταν έλεγε «να αλλάξει», εννοούσε ότι πρέπει να (επανα)προσεγγίσει τη δεξαμενή των ψηφοφόρων της, τα μεσαία στρώματα και την εργατική τάξη που παραδοσιακά εκπροσωπούσε.
 «Ή θα αλλάξει ή θα αφομοιωθεί από τη νεοφιλελεύθερη κεντροδεξιά, στην προοπτική ενός αλληλοσυμπληρωματικού διπολισμού. Αντίστοιχου του αμερικάνικου μοντέλου Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων», ήταν το μήνυμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, που δείχνει να αντιλαμβάνεται τη χρησιμότητα ενός αντιδεξιού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος στα δεξιά του ΣΥΡΙΖΑ.