20 Ιαν 2014

Ο δήμος Κορινθίων συμμετέχει σε θέματα κοινωνικής οικονομίας και απασχόλησης


Tο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Κέντρο Κοινωνικής  Πολιτικής και o Όμιλος για την Unesco  Πειραιώς και Νήσων, πραγματοποίησαν το μήνα Δεκέμβριο (17-12-2013)  ημερίδα  με τίτλο την «Κοινωνική Οικονομία» ....
 
 Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με  μεγάλη επιτυχία στην πόλη τους Κορίνθου και κύριοι ομιλητές ήταν  ο κ. Φερώνας Ανδρέας , επίκουρος καθηγητής  του τμήματος Κοινωνικής και εκπαιδευτικής Πολιτικής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο κ. Φεφές Μιχάλης, Επίκουρος Καθηγητής τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής  Πανεπιστημίου  Πελοποννήσου , ο κ. Σταματάκης Μάριος  πρόεδρος Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κορινθίων,  ο κ. Μαρωνίτης  Ιωάννης, Πρόεδρος του Ομίλου για την Unesco Νομού Πειραιώς και Νήσων. Την ημερίδα προλόγισαν η  Πρόεδρος  του  τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Πανεπιστημίου Πελοποννήσου,  κ. Βεντούρα Λίνα  καθώς και ο  Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός. Αναλύθηκαν τα σοβαρά κοινωνικοοικονομικά  προβλήματα  και οι κοινωνικές ανισότητες που  αντιμετωπίζει  η χώρα μας εν μέσω οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Αυτή την περίοδο,  οι ανωτέρω τρείς (3) φορείς συμπράττουν για να κάνουν τη διαφορά. Στόχος είναι  να πιέσουν για να δοθούν τα κίνητρα σε ανέργους, να εκπαιδευτούν ΑμεΑ , να ενισχυθούν άποροι, να συσταθούν κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τοπική ανάπτυξη . 
Το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κορινθίων  συμμετείχε στην ημερίδα που διοργανώθηκε από τον  Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων την 21η Δεκεμβρίου 2014 στο Ξενοδοχείο «Hilton»  όπου έτυχε μεγάλης συμμετοχής με θέμα την «Προώθηση στην Απασχόληση». Η έναρξη της Ημερίδας έγινε με τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο – Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Λεωνίδα Αθανασιάδη ο οποίος και αναφέρθηκε στα «Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης (ΤοπΣΑ) – Στόχος και Προοπτική» δίνοντας την σκυτάλη στον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Μιχάλη Φεφέ που συμμετείχε με θέμα ομιλίας «Η κοινωνική οικονομία ως ευκαιρία για την απασχόληση». Σειρά είχε η ομιλία του Καθηγητή κ. Βλάσιου Ανδρικόπουλου με θέμα «Εθελοντισμός – Δημιουργία, Οργάνωση και Λειτουργία των Κοινωνικών Φροντιστηρίων Δήμου Κορίνθου», του Οικονομολόγου, Φοροτεχνικού κ. Θεόδωρου Παρασκευόπουλου με θέμα «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις – Βασικές Αρχές Λειτουργίας, Στόχοι και Αναπτυξιακή Προοπτική» καθώς και του Προέδρου της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Παρόν Club» κ. Δημήτρη Μαρνέρη που αναφέρθηκε στο έργο που επιτελεί το «Παρόν Club». Ο κύκλος ομιλιών έκλεισε με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Περιβάλλοντος, Ιδρυτή του Οργανισμού AJ4JD.org , Dr Pano Kroko.