2 Ιουλ 2013

Πρόγραμμα: "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής" του Δ. Κορινθίων. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά

        

Το Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κορινθίων,  ενημερώνει  ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 1360/19-06-2013 Πρόσκληση της Ε.Ε.Τ.Α.Α  Α.Ε. για τη δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»  καλεί τις δομές όπως...

 συμμετάσχουν μέσω αίτησης των Φορέων τους από 20/06/2013 μέχρι και  19/07/2013.  Οι εν λόγω πράξεις είναι μονοετούς διάρκειας και θα υλοποιηθούν έως την 31/08/2014. 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν


 Γυναίκες που είναι :
•    Μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών ή/και
•    Μητέρες νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με Αναπηρία
•    Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι άνδρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους η επιμέλεια των παιδιών τους και εκείνοι που βρίσκονται σε χηρεία (απαιτείται επιπλέον και η δικαστική απόφασ παραχώρησης της επιμέλειας).
                                                                      
     Οι μητέρες που θα ενταχθούν στην εν λόγω πράξη, θα πρέπει να τηρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:
 

α) Να εργάζονται στην Ελλάδα ως μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες ή  αυτοαπασχολούμενες στον πρωτογενή τομέα ή
 

β)   Να συμμετέχουν σε ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (ΕΠΑ : Πρόγραμμα Νέων Θέσεων εργασίας, Πρόγραμμα Νέων ελεύθερων επαγγελματιών, Πρόγραμμα απόκτησης Εργασιακής εμπειρίας-Stage, Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής κατάρτισης) ή

γ)  Να είναι άνεργες και να λαμβάνουν ή να έχουν λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ. οποιαδήποτε χρονική περίοδο κατά τους τελευταίους 24 μήνες προ της δημοσίευσης της  ανωτέρω πρόσκλησης .
 


     Εξαιρούνται από την παρούσα πρόσκληση: οι τακτικοί και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ καθώς και οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι των Ο.Τ.Α. (α΄ και β΄ βαθμού) .Αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλονται το χρονικό διάστημα από τις 25/07/2013 έως τις 2/8/2013 και ΜΟΝΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ στην Ε.Ε.Τ.Α.Α.  ΑΕ με τις αντίστοιχες διευθύνσεις ανάλογα με τη γεωγραφική προέλευση των αιτούντων μητέρων .
 

     Όλες οι εργαζόμενες  μαζί με την Αίτηση Συμμετοχής-Δήλωση θα υποβάλλουν πρωτότυπα ή επικυρωμένα αντίγραφα τα παρακάτω δικαιολογητικά ή απλή φωτοτυπία με επισυναπτόμενη Υπεύθυνη Δήλωση με επικυρωμένο το γνήσιο της υπογραφής τους τα  κάτωθι δικαιολογητικά :
 

   1. Αντίγραφο  αστυνομικής Ταυτότητας ή διαβατηρίου σε ισχύ.
   2. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
   3. Εκκαθαριστικό Σημείωμα ή αντίγραφο αυτού για το οικονομικό έτος 2012 (εισοδήματα 01/01/2011-31/12/2011).
   4. Εάν η ενδιαφερόμενη είναι μισθωτή, απαιτείται βεβαίωση εργοδότη και αντίγραφο μηχανογραφημένων ενσήμων.
   5. Εάν η ενδιαφερόμενη είναι αυτοαπασχολούμενη εκτός πρωτογενή τομέα, απαιτείται αντίγραφο Δήλωσης Έναρξης Επιτηδεύματος στην Δ.Ο.Υ  ή βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα, ότι έχουν καταβληθεί εισφορές και Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 περί μη διακοπής της άσκησης του επιτηδεύματος.
   6. Εάν η ενδιαφερόμενη είναι αυτοαπασχολούμενη στον πρωτογενή τομέα,  απαιτείται βεβαίωση ασφαλίσεως από τον Ο.Γ.Α ή Βεβαίωση από τον Ο.Γ.Α ότι έχουν καταβληθεί οι  ασφαλιστικές εισφορές.
   7. Εάν η ενδιαφερόμενη συμμετέχει σε πρόγραμμα STAGE του Ο.Α.Ε.Δ,  απαιτείται αντίγραφο του Ιδιωτικού Συμφωνητικού Συνεργασίας μεταξύ του Ο.Α.Ε.Δ και Υπεύθυνη Δήλωση για τη συνέχιση της παρακολούθησης του προγράμματος, κατά την ημερομηνία υποβολής της Αίτησης συμμετοχής.
   8. Εάν η ενδιαφερόμενη  συμμετέχει σε πρόγραμμα Ν.Θ.Ε   του Ο.Α.Ε.Δ., απαιτείται αντίγραφο της εγκριτικής απόφασης υπαγωγής και Υπεύθυνη Δήλωση του εργοδότη για τη συνέχιση παρακολούθησης του προγράμματος, κατά την ημερομηνία υποβολής της Αίτησης Συμμετοχής, στην  οποία θα γίνεται αναφορά στον αρ. πρωτ. της έγκρισης του Ο.Α.Ε.Δ.
   9. Εάν η ενδιαφερόμενη  συμμετέχει σε πρόγραμμα Ν.Ε.Ε. του Ο.Α.Ε.Δ, απαιτείται αντίγραφο της εγκριτικής απόφασης υπαγωγής και Υπεύθυνη Δήλωση για τη συνέχιση παρακολούθησης του προγράμματος  κατά την ημερομηνία υποβολής της Αίτησης Συμμετοχής.
   10. Εάν η ενδιαφερόμενη συμμετέχει σε πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης, απαιτείται βεβαίωση από πιστοποιημένο Κέντρο Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης, απαιτείται  βεβαίωση από πιστοποιημένο Κέντρο Επαγγελματικής  Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) για τη συνέχιση παρακολούθησης του προγράμματος, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής .
   11. Εάν η ενδιαφερόμενη είναι άνεργη, απαιτείται αντίγραφο  Δελτίου Ανεργίας σε ισχύ, που να έχει εκδοθεί πριν την ημερομηνία έκδοσης της πρόσκλησης  και αντίγραφο Βεβαίωσης  εξατομικευμένης προσέγγισης  από τις υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ.
   12. Εάν η ενδιαφερόμενη λαμβάνει επίδομα ανεργίας  κατά τους τελευταίους 24 μήνες και παραμένει άνεργη, απαιτείται αντίγραφο της εγκριτικής απόφασης του Ο.Α.Ε.Δ.
   13. Εάν ο σύζυγος είναι μακροχρόνια άνεργος, απαιτείται  βεβαίωση από τον Ο.Α.Ε.Δ, ότι είναι τουλάχιστον δώδεκα συνεχόμενους μήνες άνεργος κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης,
   14.  Εάν η ενδιαφερόμενη μητέρα (καθώς και η ανάδοχη μητέρα) ανήκει στην ομάδα των ΑμεΑ ή και ένα από τα τέκνα ή και ο σύζυγος, με ποσοστό αναπηρίας 35% και άνω  ή και για ένα από τα τέκνα της  απαιτείται Βεβαίωση Υγειονομικής επιτροπής  ή Βεβαίωση από Δημόσιο νοσοκομείο. Με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω για το σύζυγό της, απαιτείται Βεβαίωση Υγειονομικής Επιτροπής ή Βεβαίωση απλό Δημόσιο Νοσοκομείο.

    Σημειώνεται, ότι δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι ενδιαφερόμενες που έχουν οικογενειακό εισόδημα, το οποίο δεν υπερβαίνει τις 30.000 €  για μητέρες που έχουν έως 2 παιδιά, 35.000,00 €  για μητέρες που έχουν 3  ή τέσσερα παιδιά και 40.000,00 για μητέρες που έχουν από 5 παιδιά και άνω.  Στο εισόδημα περιλαμβάνεται  το φορολογητέο  εισόδημα καθώς και το σύνολο των αυτοτελώς φορολογηθέντων εισοδημάτων.  Οι έγγαμες μητέρες που υποβάλουν ατομική φορολογική δήλωση, θα πρέπει να προσκομίζουν και το εκκαθαριστικό του συζύγου τους.

    Τυχόν επιπλέον δικαιολογητικά αναγράφονται στην ανωτέρω πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (1360/19-06-2013).