2 Ιουν 2013

Ράλι Ακρόπολις: «Σφαίρα» ο Μίκελσεν, μία ανάσα από τη νίκη ο Λάτβαλα


Δεν αφήνει το πόδι από το γκάζι ο Αντρέας Μίκελσεν το πρωί της Κυριακής. Ο Νορβηγός οδηγός σημείωσε με το VW Polo R τον καλύτερο χρόνο τόσο στην 11η ειδική Πίσσια όσο και στη 12η Λουτράκι και ανέβηκε στην 4η θέση της γενικής κατάταξης....
 
 

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η νίκη θα καταλήξει στα χέρια του Γιάρι Μάτι Λάτβαλα (VW Polo R). Ο Φινλανδός έχει διαφορά 1 λεπτού και 19 δλ. από το Citroen DS3 του Ντάνι Σόρντο (Citroen DS3) και όλα δείχνουν ότι θα φθάσει άνετα στην παρθενική του νίκη στο Ράλι Ακρόπολις.

Μία θέση στο πόντιουμ φαίνεται να έχει εξασφαλίσει ο Τιερί Νεβίλ. Ο Βέλγος οδηγεί ένα Fiesta RS και έχει διαφορά άνω των 2 λεπτών από τον τέταρτο της γενικής, Αντρέας Μίκελσεν. Πρώτος Έλληνας είναι ο Θέμης Χαλκιάς, στο τιμόνι ενός Mitsubishi Lancer EVO IX. Βρίσκεται στην 21η θέση της γενικής.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών μετά τη 12η ειδική όπως μας έρχονται από το γραφείο Τύπου :

Αντρέας Μίκελσεν (VW Polo R): «Είναι σκληρή ειδική σε κάποια σημεία. Προσπαθώ να πάω γρήγορα, αλλά και να προσέξω το αυτοκίνητο. Έκανα 2-3 λάθη και ανοίχτηκα σε στροφές».

Γιάρι Μάτι Λάτβαλα (VW Polo R): «Αρκετά σκληρή ειδική. Ήδη από την Παρασκευή ήταν σκληρή, ήξερα τι να περιμένω. Θα είναι ρίσκο να πιέσω στην Power Stage».

Ντάνι Σόρντο (Citroen DS3): «Προσπαθούμε να ελέγξουμε τον Neuville. Αν δεν κάνουμε λάθη, όλα θα είναι καλά. Δεν παίρνουμε ρίσκο, προσπαθούμε να μείνουμε στο κέντρο του δρόμου και να αποφύγουμε τις πέτρες».

 
Ευγένι Νόβικοφ(Ford Fiesta RS): «Δύσκολη ειδική, θα είναι πολύ σκληρή στο δεύτερο πέρασμα. Θα προσπαθήσω να πάρω κάποιους βαθμούς στην Power Stage».

Σεμπαστιάν Οζιέ (VW Polo R): «Δεν υπάρχει μάχη. Περιμέναμε ένα καλύτερο σαββατοκύριακο. Θα προσπαθήσω να πάρω κάποιους βαθμούς στην Power Stage».