19 Απρ 2013

Έντονη αντίδραση των εμπόρων στην απόφαση του Α. Πνευματικού να μεταφέρει την λαϊκή αγορά στην οδό Κολιάτσου



Με επιστολή της ΟΕΒΕ προς τον δήμαρχο Κορινθίων Αλέξανδρο Πνευματικό εκφράζει την αντίθεσή της αλλά και την έντονη δυσαρέσκειά της, για την πρόσφατη απόφασή του να μεταφέρει την λαική αγορά απο την οδό Αποστόλου Παύλου στην οδό Κολιάτσου, οδός που χαρακτηρίζεται ως...


 εμπορικός δρόμος της Κορίνθου.  Οι έμποροι μιλούν για πράξη αθέμιτη και ζητούν απο τον δήμαρχο άμεσα να ανακαλέσει. 
Στην επιστολή τους αναφέρουν τα εξής:

"Κύριε Δήμαρχε,
Η πρόσφατη απόφασή σας έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το κράτος δικαίου αλλά και με την επιχειρηματική λογική.
Χωρίς προηγούμενη εισήγηση της ειδικής γνωμοδοτικής επιτροπής κατά παράβαση του κανόνα έκδοσης της συγκεκριμένης απόφασης, αποφασίσατε τη μεταφορά του χώρου λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς της πόλεως μας από την οδό Απ. Παύλου στην οδό Κολιάτσου.
 

Και το πράξατε τούτο χωρίς την εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης εκτροπής της κυκλοφορίας και χωροθετείτε την αγορά σ’ ένα χώρο με χαρακτήρα περισσότερο εμπορικό, από αστικό που είχε η προηγούμενη χωροθέτηση του, αντιστρατεύομενος τη λογική λειτουργία των λαϊκών αγορών που είναι η εγκατάστασή τους δίπλα στον καταναλωτή.
 

Δημιουργείτε  συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού για τους εμπόρους της πόλης μας, δίνοντας την ευκαιρία πώλησης προϊόντων κλεψίτυπων  ή παραεμπορίου που διακινούνται στις λαϊκές αγορές μπροστά από τα άλλα καταστήματα της πόλης, στην οδό Κολιάτσου που είναι εμπορικός δρόμος.
 

Διαμαρτυρόμαστε έντονα γι’ αυτή την αθέμιτη πράξη αλλά και οικονομικά ανακόλουθη πράξη σας και ζητούμε να την ανακαλέσετε άμεσα πριν υποστούν οι έμποροι και οι καταναλωτές τις επιβλαβείς συνέπειες της."
 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑ ΤΑΟΥΞΙΔΗ 

Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ