19 Απρ 2013

Κρατούμενος αλλοδαπός με σοβαρά συμπτώματα φυματίωσης στο νοσοκομείο Κορίνθου - Ακούει κανείς;


Αποκλειστικό θέμα έχει σήμερα η sfedona.gr την εισαγωγή αλλοδαπού κρατουμένου του Κέντρου Φύλαξης Αλλοδαπών Κορίνθου στο Νοσοκομείο Κορίνθου με έντονα συμπτώματα φυματίωσης. Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και καλό θα είναι να εξετάσουν οι αρχές, τι ακριβώς γίνεται στο στρατόπεδο της Κορίνθου κι αν αυτό ελοχεύει...

 κινδύνους για την υγεία των Κορινθίων. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Λάκη Γιαννιδάκη,,τα συμπτώματα που παρουσίασε ο κρατούμενος από το κέντρο αλλοδαπών Κορίνθου (πρώην στρατόπεδο 6ου Συντάγματος) ήταν αιμόπτυση, δύσπνοια και ολοκληρωτική εξάντληση.

Στο Νοσοκομείο Κορίνθου τοποθετήθηκε στο τμήμα λοιμώξεων σε δίκλινο δωμάτιο,,χωρίς όμως την παρουσία άλλου ασθενούς.

Υπεύθυνος ιατρός που τον παρακολουθεί, είναι ο διευθυντής του τμήματος λοιμώξεων κ.Μπάρλας, ενώ συνεχώς ενημερώνεται και ο Διευθυντής της παθολογικής κλινικής κ.Παπακωνσταντίνου.

Στην ακτινογραφία εντοπίστηκαν σημάδια που παραπέμπουν σε παλαιότερη φυματίωση που έχει προσβληθεί. Στο Νοσοκομείο Κορίνθου εκτιμούν, ότι τα τελικά αποτελέσματα των εξετάσεων πιθανότατα δεν θα δείξουν ενεργό ασθένεια φυματίωσης.

Παρόλα αυτά τον υπέβαλαν αμέσως στην απαιτούμενη για την περίπτωση φαρμακευτική αγωγή.

Όπως μάλιστα διαβεβαιώνουν ιατρικοί κύκλοι του Νοσοκομείου Κορίνθου, ακόμα και ενεργή φυματίωση να έχει ο αλλοδαπός, από την στιγμή που του χορηγούνται όλα τα απαραίτητα φάρμακα δεν υπάρχει κίνδυνος για μετάδοση της επικίνδυνης ασθένειας.

Αυτό όσον αφορά το “ιατρικό ρεπορτάζ” με την περίπτωση του αλλοδαπού με έντονα συμπτώματα φυματίωσης.

Το πολιτικό όμως μέρος του ρεπορτάζ φέρνει και πάλι στην επικαιρότητα, το “έγκλημα” της πολιτείας να μετατρέψει σε κέντρο κρατουμένων ένα χώρο που βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό της Κορίνθου.

Σε ένα χώρο από τον οποίο απέχουν 300-400 μέτρα τέσσερα σχολικά συγκροτήματα στα οποία φιλοξενούνται περίπου 3000 παιδιά!

Σε ένα χώρο που απέχει μόλις 50 μέτρα από το αθλητικό κέντρο του Δήμου Κορινθίων, όπου καθημερινά αθλούνται δεκάδες παιδιά της Κορίνθου και των γύρω περιοχών.

Δηλαδή, θα παίζουμε με τον παράγοντα τύχη, αν ο αλλοδαπός έχει ενεργό ή όχι φυματίωση;

Κι αν η ασθένειά του αποδειχθεί ενεργός, τι γίνεται με τους δεκάδες συγκρατούμενούς του που ήρθε σε επαφή; Τι γίνεται με τους ανυποψίαστους αστυνομικούς φύλακες που μόλις τελειώσει η βάρδια τους θα γυρίσουν στην οικογένειά τους;

Εδώ παίζονται ανθρώπινες ζωές και οι ανεγκέφαλοι-εγκέφαλοι της εγκατάστασης του Κέντρου Αλλοδαπών θα παίζουν με τον παράγοντα τύχης;


Ακούει επιτέλους κανείς;