25 Απρ 2013

Κόντρα στο παρά "ένα" της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου. Αρνείται να υπογράψει απολύσεις ο Ρουπακιώτης


Και οι δυο προτάθηκαν από την ΔΗΜΑΡ. Και οι δυο έχουν πολλές φορές διαφωνήσει με αποφάσεις της κυβέρνησης στην οποία μετέχουν. Τώρα ήρθε η ώρα ο κ. Μανιτάκης και ο κ. Ρουπακιώτης να διαφωνήσουν και μεταξύ τους.

Ποιός όμως θα βγει νικητής σ' αυτή την κόντρα;


 

Όλα ξεκίνησαν όταν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης προώθησε ρύθμιση σύμφωνα με την οποία καταργείται διάταξη του υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη όσον αφορά τις προσωρινές δικαστικές αποφάσεις που δικαίωναν συμβασιούχους του Δημοσίου. Δηλαδή, με την ρύθμιση αποχωρούν με συνοπτικές διαδικασίες συμβασιούχοι των οποίων οι υποθέσεις εκκρεμούν στα δικαστηρια.

Αυτό, προκάλεσε τον εκνευρισμό του κ. Ρουπακιώτη, ο οποίος αρνήθηκε να βάλει την υπογραφή του.

Το πρωί, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Ρουπακιώτης είπε: "Δεν έχω δει ολόκληρη την πρόταση του κ. Μανιτάκη. Σε κάθε περίπτωση είμαι αντίθετος σε οποιαδήποτε πρόταση ακυρώνει δικαστικές αποφάσεις, έστω και προσωρινού χαρακτήρα".
Κι ενω συμβαίνουν όλα αυτά, ο κ. Κουβέλης είναι εκτός συνόρων - βρίσκεται στις Βρυξέλλες. Ενημερώθηκε για την μίνι κρίση που ξέσπασε και άναψαν τα τηλέφωνα.

Ο στενός συνεργάτης του Φώτη Κουβέλη, Δημήτρης Χατζησωκράτης, μιλώντας στο MEGA, είπε ότι όλα θα έχουν τελειώσει μέχρι το βράδυ. Αφησε επίσης να εννοηθεί ότι η πλάστιγγα γέρνει υπέρ του κ. Ρουπακιώτη.

Η φράση του ήταν χαρακτηριστική και πολλοί την εξέλαβαν ως άδειασμα στον κ. Μανιτάκη: Είπε: για το ζήτημα της δικαστικής προστασίας των εργαζομένων έχει δίκιο αυτό που ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων.

Είπε επίσης, ότι το θέμα αυτό θα διευθετηθεί μέχρι το βράδυ που θα κατατεθεί στη Βουλή.