25 Απρ 2013

Ολοκληρώθηκε η έκθεση ζωγραφικής για το νερό, των μαθητών του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου


Ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου  20 Απριλίου, η τριήμερη έκθεση ζωγραφικής των μαθητών του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου με την ονομασία "Οι ιστορίες του νερού", κερδίζοντας τις  θετικές εντυπώσεις όλων όσων επεσκέφθησαν την έκθεση και αποσπώντας τα πλέον κολακευτικά σχόλια από τους  επισκέπτες της....

 

 Η φρεσκάδα της νεανικής καλλιτεχνικής δημιουργίας των μικρών μαθητών του σχολείου μας, το ταλέντο της εικαστικού Καλής Νικολού, ο ήχος, η  εικόνα, η ζωγραφική, το παραμύθι, η εγκατάσταση, η παρουσίαση, οι δραστηριότητες, ο εθελοντισμός και η προσφορά, τα υλικά και ο χώρος... όλα μαζί δημιούργησαν μια καταπληκτική ατμόσφαιρα, που κέρδιζε τον επισκέπτη από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Οι δυσκολίες ήταν πολλές, τα χρήματα πολύ λίγα, οι καιροί δύσκολοι κι όμως όλα ήταν συνδυασμένα  μοναδικά, δίνοντας μια  εκπληκτική παράσταση, στην οποία πρωταγωνιστές ήταν η παιδική αθωότητα και το νερό. Το νερό που είναι ζωή και τα παιδιά που με αυτά συνεχίζεται η ζωή.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πρώτα τους μικρούς μας ζωγράφους, και συγκεκριμένα όλους τους μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου για όλα όσα μας δίδαξαν και για τη χαρά που μας προσέφεραν με τα έργα τους. Κατόπιν να ευχαριστήσουμε το Διευθυντή του Σχολείου κ. Ηλία Γεραρή για την άριστη συνεργασία και την αμέριστη συμπαράστασή του, το Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου και επίσης την κ. Αλεξάνδρα Γατανή δασκάλα της Γ΄ τάξης και τον κ. Κων/νο Σαράτση δάσκαλο της ΣΤ΄τάξης για την ιδιαίτερη συμβολή τους . Η συνεργασία όλων των εκπαιδευτικών με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ήταν άριστη.

Στο σημείο αυτό να  ευχαριστήσουμε θερμά την Κορίνθια εικαστικό Καλή Νικολού για την εξαιρετική έκθεση, η οποία απέσπασε  ιδιαίτερα θερμές κριτικές. Πρέπει να τονίσουμε πως η Καλή Νικολού δουλεύοντας αφιλοκερδώς και έχοντας στη διάθεσή της ελάχιστη βοήθεια από ανθρώπινο δυναμικό αλλά και λιγοστά χρήματα οργάνωσε την έκθεση καταπληκτικά,   φιλοξενώντας ένα ιδιαίτερα σημαντικό και αξιόλογο καλλιτεχνικό δρώμενο, μέσω του οποίου θα αναδείχθηκε η βαθύτερη έννοια της δημιουργίας τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.


Επίσης με την αναφορά μας αυτή θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια όλους εκείνους που με την βοήθεια τους συντελέσαν σε αυτή την επιτυχία.

Ευχαριστούμε πολύ τους:
Τη Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον  Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Απόστολο Παπαφωτίου για την παραχώρηση του Λυσίππειου Πνευματικού Κέντρου Κορίνθου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων και το Δήμαρχο Κορινθίων κ. Αλέξανδρο Πνευματικό  για την έκδοση του επιμορφωτικού παραμυθιού "Ο σωλήνας και οι ιστορίες του νερού" που είχε φτιαχτεί για την έκθεση.

Την εταιρία Small Planet - ΕΡΤ ©, την εκπομπή Εξάντας του Γιώργου Αυγερόπουλου και τη κα Αναστασία Σκουμπρή

Την κα Μυρσίνη Κουκιάσα Υπεύθυνη Συντονισμού Δράσεων & Διοργάνωσης Εκδηλώσεων του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS

Την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF και την κα Ράνια Μακρή

Την Κα Κανελλοπούλου και το SAVEGREEKWATER communication team

Την εταιρία GECA  ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΛΩΔΙΩΝ AΦΟΙ ΟΡΦΑΝΙΔΗ A.B.E.T.E.

Τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ & ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ (ΔΕΥΑΚ).

Να σημειωθεί ότι στα εγκαίνια της έκθεσης παρέστη ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Απόστολος Παπαφωτίου, ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός, ο Πανοσιολογιότατος  Αρχιμανδρίτης Αρκάδιος Ραζνύ ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κορινθίας, ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος (ΚΕ.Π.Α.Π.) του Δήμου Κορινθίων κ. Παναγιώτης  Λαμπρινός, ο διευθυντής της Α΄βάθμιας εκπαίδευσης Νομού Κορινθίας κ. Παναγιώτης Παπαγεωργάκης. ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου κ. Κων/νος Κατεμής, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κορινθίων κ. Παναγιώτης Λούμπας και ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κορινθίων κ. Σπύρος Ζαχαριάς και πλήθος καλεσμένων, ενώ την επισκέφθηκαν κατά την τριήμερη διάρκειά της ο Διευθυντής της  Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κορινθίας Δρ. Βασίλειος Σαμαράς, το μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης (Π.Ο.Ε. - Δ.Ε.Υ.Α.) κα Δικητόλια  Αικατερίνη, εκπαιδευτικοί, μαθητές και φυσικά αρκετοί συμπολίτες μας.

Με τιμή
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων
του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου