25 Απρ 2013

Τσάμπιονς Λιγκ: Ντόρτμουντ - Ρεάλ Μαδρίτης (4 - 1)


Ένα 24ωρο μετά την επιβλητική τεσσάρα της Μπάγερν κόντρα στη Μπαρτσελόνα, ήταν η σειρά της Ντόρτμουντ για να καθηλώσει το ισπανικό ποδόσφαιρο, διασύροντας τη Ρεάλ Μαδρίτης με το βαρύ 4-1 μέσα στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» της Βεστφαλίας, στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό...
 
 του Champions League. Μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος πέτυχε και τα τέσσερα τέρματα (8', 50', 55', 67' πεν. ) του γερμανικού θριάμβου. Στο 43' ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε ισοφαρίσει για τους Μαδριλένους, αλλά στη συνέχεια το γήπεδο έγειρε και... υποκλίθηκε στον ταλέντο του Πολωνού στράικερ.

Μία εκπληκτική ποδοσφαιρική παράσταση πρόσφεραν οι Γερμανοί στους περίπου 67.000 φίλους τους. Η Μπορούσια βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στην πρόκριση στον τελικό του Λονδίνου με τη ρεβάνς να είναι προγραμματισμένη για την επόμενη Τρίτη στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» της Μαδρίτης.

Ο Λεβαντόφσκι, που ίσως το καλοκαίρι ακολουθήσει τον συμπαίκτη του Μάριο Γκέτσε στη Μπάγερν, έγινε ο πρώτος παίκτης που σημειώνει τέσσερα γκολ σε ημιτελικό Champions League. Ανοιξε το σκορ στο 8', ενώ πέτυχε χατ-τρικ μέσα σε 16 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, με προβολή στο 50', δυνατό σουτ στο 55' και πέναλτι (που κέρδισε ο Ρόις από τον Αλόνσο) στο 66'.

Ετσι, ο Λεβαντόφσκι έφτασε τα 10 γκολ στην εφετινή διοργάνωση, δύο λιγότερα από τον Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος είχε ισοφαρίσει στο 43ο λεπτό, από σοβαρό λάθος του Χούμελς και ασίστ του Ιγκουαϊν.

Ουσιαστικά το λάθος αυτό του Γερμανού αμυντικού, είναι αυτό που χωρίζει τη Ρεάλ από τη Μπαρτσελόνα, το σημερινό 4-1 από τη χθεσινή συντριβή (4-0) των Καταλανών στο Μόναχο.

Η «Βασίλισσα» καλείται πλέον να επαναλάβει το επίτευγμα της Λα Κορούνια, της μοναδικής ομάδας η οποία ανέτρεψε το εις βάρος της 4-1 και με 4-0 επί της Μίλαν στο «Ριαθόρ», προκρίθηκε στους ημιτελικούς το 2004.

Διαιτητής: Μπιορν Κάιπερς (Ολλανδία)

Κίτρινες: Λεβαντόφσκι - Οζίλ, Κεντίρα, Σέρχιο Ράμος

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Γιούργκεν Κλοπ): Βαϊντενφέλντερ, Πίστσεκ (83΄ Γκροσκρόιτς), Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Γκιουντογκάν (+90΄ Σίμπερ), Μπέντερ, Μπλαστσικόφσκι (82΄ Κελ), Γκέτσε, Ρόις, Λεβαντόφσκι.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζοζέ Μουρίνιο): Ντιέγκο Λόπεθ, Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Βαράν, Κοεντράο, Κεντίρα, Τσάμπι Αλόνσο (80΄ Κακά), Μόντριτς (68΄ Ντι Μαρία), Οζίλ, Ρονάλντο, Ιγκουαϊν (68΄ Μπενζεμά).

Τσάμπιονς Λιγκ: Ντόρτμουντ - Ρεάλ Μαδρίτης (4 - 1)Πριν τον αγώνα

Ο αμφίρροπος δεύτερος γερμανοϊσπανικός ημιτελικός του Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ της Μπορούσια Ντόρτμουντ και της Ρεάλ Μαδρίτης (21.45, ΝΕΤ) αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον λόγω των προπονητών των δύο ομάδων, καθώς ο πολυνίκης πορτογάλος κόουτς των Μερένχες Ζοζέ Μουρίνιο θα τεθεί αντιμέτωπος με τον επικρατέστερο διάδοχό του, Γερμανό Γιούργκεν Κλοπ.

Μολονότι ο προπονητής των Βεστφαλών διέψευσε τα σενάρια που τον θέλουν να βρίσκεται προ των πυλών του «Σαντιάγο Μπερναμπέου» λέγοντας περιπαικτικά ότι «θα ρωτήσω τον Μουρίνιο τι θα κάνει την επόμενη σεζόν και θα σας πω», ο ισπανικός Τύπος τον ονοματίζει ως βασικό υποψήφιο για τον ηλεκτρικό πάγκο της «Βασίλισσας». Προφανώς πάντως και μόνο το ενδιαφέρον της Ρεάλ τιμά τον 45χρονο τεχνικό, ο οποίος σχολίασε: «Το να μιλάνε για εμένα ως έναν πιθανό διάδοχο του Μουρίνιο είναι τιμή. Αλλωστε είναι καλύτερο να θέλει η Ρεάλ τον Κλοπ παρά οποιονδήποτε εκτός του Κλοπ»...

Από την πλευρά του, ο αποκαλούμενος «Special One» παραδόξως έχει αποφύγει τα πολλά λόγια παραμονές του αγώνα με την Ντόρτμουντ, ενώ δεν παρέλειψε να ψέξει και τον επίδοξο διάδοχό του για το γεγονός ότι μιλάει πολύ πριν από τη μεταξύ τους αναμέτρηση. «Από την ημέρα της κλήρωσης ο Κλοπ μιλάει κάθε μέρα. Εγώ θα μιλήσω μία φορά» είπε ο Μουρίνιο, ο οποίος θέλει να κλείσει το πέρασμά του από τη Ρεάλ Μαδρίτης με την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, το οποίο κατά το παρελθόν κατέκτησε με την Πόρτο το 2004 και την Ιντερ το 2010.