14 Μαρ 2013

Το ΠΑΣΟΚ εκλέγει τον Ν. Ανδρουλάκη νέο γραμματέα του


H μοναδική υποψηφιότητα
Tο πέρασμα του ΠΑΣΟΚ σε μία νέα γενιά στελεχών, αναμένεται να γίνει σήμερα γεγονός, καθώς η Κεντρική του Επιτροπή, που θα αρχίσει τη συνεδρίαση της σε λίγη ώρα, θα εκλέξει, τον 35χρονο Νίκο Ανδρουλάκη στη θέση του γραμματέα....

 
Πρόκειται για ένα στέλεχος «βενιζελικής» προέλευσης, με στενή επαφή με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, που όμως έχει και τις αυτόνομες αναφορές του στη νεώτερη ηλικιακή ομάδα του Κινήματος. Ο κ. Ανδρουλάκης εξελέγη πανηγυρικά από το συνέδριο πρώτος σε σταυρούς στην κεντρική επιτροπή του κόμματος και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, του έδωσε το πράσινο φως να διεκδικήσει τη θέση του γραμματέα, παρότι ακόμη και στενοί του συνεργάτες είχαν επιφυλάξεις, για τη θεαματική ανέλιξη του νεαρού Ηρακλειώτη.

Οι διεργασίες πάντως για την εκλογή του νέου πολιτικού συμβουλίου είναι πυρετώδεις και θα συνεχιστούν έως και τη έναρξη της ψηφοφορίας, καθώς οι ενδιαφερόμενοι είναι πολλοί, ενώ το πλειοψηφικό βενιζελικό μπλοκ έχει πολυδιασπαστεί στο θέμα αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις 13 θέσεις του οργάνου θα διεκδικήσουν: Πάρις Κουκουλόπουλος, Θάνος Μωραΐτης, Κώστας Σκανδαλίδης, Μιχάλης Καρχιμάκης, Χρήστος Παπαστεργίου, Κυριάκος Πιερρακάκης, Κων/νος Μπελτεγρής, Βασίλης Κεγκέρογλου , ενώ, από πλευράς γυναικών υποψήφιες θα είναι οι: Φώφη Γεννηματά, Συλβάνα Ράπτη, Τόνια Αντωνίου, Νάντια Γιαννακοπούλου, Αθηνά Δρέττα, Άσπα Παπαηλιού και Ελίζα Πολίτη.

Στο Πολιτικό Συμβούλιο μετέχουν επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και οι γραμματείς της ΚΠΕ, της ΚΟ και της Νεολαίας.