14 Μαρ 2013

Τα υπογεγραμμένα του κ. Σαμαρά, τα υπογεγραμμένα!


Του Γρηγόρη Ρουμπάνη
Και ξαφνικά, εταράχθησαν. 
Ο καθένας ξεχωριστά και οι τρεις από κοινού. 
Ο Αντώνης Σαμαράς, ο Φώτης Κουβέλης και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Διότι τους βρήκε επιλήψιμους η Τρόικα και τους απειλεί με πειθαρχείο. 
Και τρέχουν και φωνάζουν και ιδρώνουν, και...
 
 αποκτούν, λένε, συνείδηση για το τι πάνε να κάνουν.
 
Θα το κάνουν. Δηλαδή, το έχουν κάνει ήδη. Έχουν βάλει υπογραφές, τις καλές τους, έχουν προωθήσει νομοσχέδια τα οποία έχουν καταστεί νόμοι, έχουν συντάξει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου τις οποίες κι αυτές έχουν νομιμοποιήσει με επικύρωση στη Βουλή, κι ύστερα περίμεναν ν' ανθίσουν οι νεραντζιές.
 
Εμ, ούτε γαϊδουράγκαθα δεν ανθίζουν πια σ' αυτόν τον τόπο, έτσι όπως τον κατάντησαν. 
Οι τοκογλύφοι, μέσω ενός συμβιβασμού που θα θυμίζει «Κόζα Νόστρα», θα πάρουν τα χρήματα που θέλουν, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα αφήσουν τα γραφεία τους για να αναζητήσουν την τύχη τους (την όποια τύχη τους έχει απομείνει) στο χωριό (οι πιο τυχεροί) ή στην ταράτσα του σπιτιού τους ταΐζοντας κοτούλες να 'χουν κανένα αυγό να ταΐσουν τα παιδιά τους, άλλοι δεν θα μπορούν καν να κοιτάνε τα παιδιά τους, μερικές ακόμα χιλιάδες καταστήματα και βιοτεχνίες θα κλείσουν, επαγγελματίες και εργαζόμενοι θα κλάψουν ο ένας στον ώμο του άλλου έξω στις εκατοντάδες οδούς Κλαυθμώνος της επικράτειας, και ο πρωθυπουργός θα ψάχνει να βρει θέση αντιπροέδρου της κυβέρνησης στον πρόεδρο του υπολοίπου του ΠΑΣΟΚ, για να καλύψει τις τελευταίες ματαιοδοξίες του.
Κάτι θα βρει να κάνει, για να προχωρήσει η κυβέρνησή του στα επόμενα βήματα προς τα εσώτερα της Κόλασης. 
Εξάλλου, το έργο ερημοποίησης της χώρας έχει μείνει πίσω. 

Ήδη, κατά τα υπογεγραμμένα, έπρεπε, εντός του Μαρτίου:
 
*Να έχουν ξεκινήσει οι τυπικές διαδικασίες (διεθνείς διαγωνισμοί κλπ), για την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
 
*Να έχουν ευθυγραμμιστεί οι αντικειμενικές με τις εμπορικές αξίες των ακινήτων, ώστε να ανέβουν τα φορολογικά έσοδα που καταλήγουν στην Τρόικα.
 
*Να έχουν εξαφανιστεί οι επικουρικές συντάξεις.
 
*Να έχει αρχίσει να εφαρμόζεται το σχέδιο «Αθηνά» στην ανώτατη παιδεία και τα παιδιά που βγαίνουν στους δρόμους, ας μείνουν στο δρόμο.
 
*Να έχουν αναπροσαρμοστεί εκ νέου (εννοείται προς τα πάνω) οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος.
 
*Να έχουν ανοίξει μερικά ακόμα «κλειστά» επαγγέλματα, όπως οι δικηγόροι, οι λογιστές και οι μηχανικοί (για να αρχίσουν να αλωνίζουν οι ξένες εταιρείες).
 

Μα πάνω απ' όλα, εκείνο το οποίο τους ενδιαφέρει να προχωρήσει άμεσα, είναι οι αποκρατικοποιήσεις και η εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας μέσω του αμαρτωλού ΤΑΙΠΕΔ. Εκεί θα γίνει το μεγάλο φαγοπότι, το οποίο μόλις ξεκινήσει, θα κάνει τη γνωστή ομότιτλη ταινία του Μάρκο Φερέρι να μοιάζει με παιδικό καρτούν. 
Το επιβάλλουν, κι αυτό, τα υπογεγραμμένα. 
Κι είναι μάλιστα τέτοια η αξίωση, που, στην περίπτωση κατά την οποία δεν κριθεί ικανοποιητικός ο ρυθμός ξεπουλήματος μέχρι τον προσεχή Ιούνιο, θα εκπαραθυρωθούν οι Έλληνες επικεφαλής του εν λόγω Ταμείου και τη θέση τους θα καταλάβουν ξένοι ειδικοί του real estate.
 
Αυτά τα υπογεγραμμένα είναι που κρατούν στη θέση της την Τριανδρία και αποτρέπουν, όσο μπορούν ακόμα να αποτρέπουν με το βλέμμα στις γερμανικές εκλογές, το ενδεχόμενο του «ξαφνικού θανάτου» της με μια ανεπιθύμητη προσφυγή στις κάλπες, οι οποίες, κατά το ΔΝΤ, θα φέρουν στα πράγματα τους «κακούς» και τα θηρία της Αποκάλυψης...

 
ΠΗΓΗ: opinion24.gr