7 Νοε 2012

Ανοικτά για άπορους και ανασφάλιστους τα νοσοκομεία κάθε Τετάρτη


Ανοικτά στους άπορους και στους ανασφάλιστους θα είναι κάθε Τετάρτη τα νοσοκομεία, σύμφωνα με απόφαση των νοσοκομειακών γιατρών ΟΕΝΓΕ, οι οποίοι εκδήλωσαν την έντονη αντίθεσή τους στο «τέλος» των 25 ευρώ για την εισαγωγή των....
 
 ασθενών, το οποίο αναφέρεται στο πολυνομοσχέδιο.

«Μόνο διεστραμμένα μυαλά θα μπορούσαν να έχουν συγγράψει τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο, που έρχεται σήμερα προς ψήφιση στη Βουλή και αφορούν τις νέες δραματικές επιβαρύνσεις στους ασθενείς», υποστήριξε ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, Δημήτρης Βαρνάβας. «Επιδιώκουν», προσέθεσε, «να καταστήσουν τα νοσοκομεία απροσπέλαστα στους φτωχούς και αδύναμους συνανθρώπους μας, τους οποίους θα αναγκάζουν σε αυτοσχέδιες κατ' οίκον θεραπείες και οδυνηρό τέλος από τα εγκόσμια», ανακοινώνοντας σε αυτό το πλαίσιο ότι αρχικά κάθε Τετάρτη, τα νοσοκομεία θα είναι ανοικτά σε άπορους και ανασφάλιστους πολίτες. 

Κατεδάφιση των κοινωνικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, αναγνωρίζει από την πλευρά του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), ο οποίος το Σάββατο θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση με σκοπό να καθορίσει την περαιτέρω στάση του.