7 Νοε 2012

«Πλημμυρίζει» κόσμο η πλατεία Συντάγματος- Σχεδιάζουν περικύκλωση της Βουλής


 Ο φράχτης στήθηκε έξω από τη Βουλή, η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος έχει απαγορευτεί, ενώ στο κέντρο της Αθήνας έχουν κατέβει ήδη 60.000 διαδηλωτές. Οι πρώτες εικόνες δείχνουν ότι οι πολίτες ανταποκρίθηκαν αυτή τη φορά στο κάλεσμα των...
 
 συνδικάτων και συγκεντρώνονται μαζικά στο Σύνταγμα. Υπενθυμίζεται ότι το Μετρό άρχισε τη λειτουργία του από τις 3 το μεσημέρι για να διευκολυνθούν οι διαδηλωτές.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται η πορεία της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Οι δύο πορείες αναμένεται να «ενωθούν» έξω από τη Βουλή.


Για λόγους ασφαλείας, κλειστοί θα παραμείνουν οι σταθμοί του μετρό Ευαγγελισμός, Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ακρόπολη. Κλειστοί, επίσης, θα παραμείνουν κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου και όλοι οι δρόμοι γύρω από το κέντρο της Αθήνας.



«Φρούριο» η πλατεία Συντάγματος

Υπό τον φόβο εκτεταμένων επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας η ΕΛ.ΑΣ. κατά την ψήφιση των μέτρων η ΕΛ.ΑΣ. έχει μετατρέψει σε «απόρθητο φρούριο» το κέντρο της Αθήνας.

Επί ποδός βρίσκονται 6.000 αστυνομικοί για το μεγάλο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ.

Στο επιτελείο της ΕΛ.ΑΣ. ολοκληρώθηκαν πάντως και οι τελευταίες λεπτομέρειες του επιχειρησιακού σχεδίου προσπαθώντας να προβλέψουν και την τελευταία παράμετρο για τυχόν επεισόδια καθώς οι κινητοποιήσεις είναι ογκώδεις και υπάρχουν φόβοι για περικύκλωση της Βουλής από πολίτες.

Η Αστυνομία «βαδίζοντας στα σίγουρα» έχοντας ως μπροσούρα τον σχεδιασμό για την επίσκεψη της ʽΑνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα θα έχει βγάλει στην πλατεία Συντάγματος, το υδροφόρο «Αίαντας, ενώ ο σιδερένιος φράχτης έχει ήδη τοποθετηθεί έξω από τη Βουλή καθώς και κιγκλιδώματα περιμετρικά του Συντάγματος.

Αν και η Αστυνομία προσβλέπει σε περιορισμένη χημικών αν αυτό χρειαστεί, άνδρες σχεδόν όλων των μονάδων θα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας. Αστυνομικοί των ΜΑΤ, άνδρες των ΥΜΕΤ, ομάδες Δίας ακόμα και άνδρες της Αντιτρομοκρατικής θα είναι σε ετοιμότητα να εκτελέσουν εντολές.

Ειδικά για τις νυχτερινές ώρες η ΕΛ.ΑΣ. έχει ζητήσει ενισχύσεις από τμήματα της επαρχίας.