8 Νοε 2012

Ευχαριστήρια του Α. Πνευματικού στους εθελοντές καθηγητές στα Κοινωνικά Φροντιστήρια


Ο Δήμαρχος Κορινθιων Αλέξανδρος Πνευματικός, το πρωί της Πέμπτης,  δεξιώθηκε στο Δημαρχείο   τους  εκπροσώπους των εθελοντών καθηγητών του Δήμου μας, που συμμετείχαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα Κοινωνικά Φροντιστήρια που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τον....

 Δήμο Κορινθίων. Οι  εθελοντές καθηγητές προσέφεραν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στα παιδιά των ευπαθών και αδύνατων κοινωνικά ομάδων, με σκοπό να αντεπεξέλθουν των δυσκολιών και των προκλήσεων της Μέσης Εκπαίδευσης.
 

Στην συνάντηση αυτή παρευρέθηκαν  εκτός του Δημάρχου Κορινθίων  Αλέξανδρου Πνευματικού, ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Μάριος Σταματάκης καθώς και οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων εθελοντών καθηγητών κ.κ. Ανδρικόπουλος  και  Βούλγαρης.
 

Ο Δήμαρχος στην σύντομη τοποθέτησή του  ευχαρίστησε τους καθηγητές  τόσο της μέσης εκπαίδευσης όσο και εκείνους των ξένων γλωσσών, που τα απογεύματα διαθέτουν τον πολύτιμο χρόνο τους για να αφοσιωθούν στην εκμάθηση και εκπαίδευση των εκατό και πλέον νέων τον αριθμό, δίνοντάς τους ενισχυτική διδασκαλία.
 

Υπογράμμισε, ότι το μήνυμα της Δημοτικής  Αρχής για τον εθελοντισμό και τα κοινωνικά φροντιστήρια, που όντως αγκαλιάστηκε από τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς, ελπίζει η πρωτοβουλία αυτή στο άμεσο μέλλον να διευρυνθεί με την πρόσκληση νέων ανέργων καθηγητών για να πλαισιώσουν τους ήδη υπάρχοντες, δίνοντάς τους ο Δήμος ότι χρειάζεται για να συμμετάσχουν στην συντονισμένη και σημαντική προσπάθεια των κοινωνικών φροντιστηρίων.
 

Τόνισε, ότι η παρουσία τους είναι χρήσιμη στην κοινωνία, τους ευχήθηκε να είναι υγιείς και σε πνευματική εγρήγορση για πολλά χρόνια, για να ανταποδώσουν και αυτοί με την σειρά τους την βοήθεια που ορισμένοι εξ αυτών δέχθηκαν με παρόμοιο τρόπο σε νεανική ηλικία. 
Η Δημοτική Αρχή είναι ευγνώμων για  την σημαντική αυτή προσφορά  αφού όχι μόνο   προσφέρουν την γνώση τους αλλά αποδεικνύουν  την αλληλεγγύη τους και αποτελούν παράλληλα, παράδειγμα προς μίμηση για τους συμπολίτες μας και τους φορείς της Τοπικής κοινωνίας.