17 Οκτ 2012

Σ.Τόγιας : "Ο Μπεγλίτης με την κατάργηση του στρατοπέδου υλοποιούσε ουσιαστικά την θέληση του δήμου και της τοπικής κοινωνίας"


Μια τοποθέτηση του πρώην δημάρχου Σαρωνικού Σωκράτη Τόγια , που όπως μας έχει συνηθίσει  μιλάει πάντα στην γλώσσα της αλήθειας αδιαφορώντας για πολιτικό ή προσωπικό κόστος διαβάσαμε χθες στην sfedona.gr η οποία έκανε αίσθηση   στην διάρκεια του προχθεσινού  δημοτικού συμβουλίου και στέρησε από πολλούς επαΐοντες  τα φαιδρά  επιχειρήματα για το θέμα της...
αξιοποίησης του στρατοπέδου του 6ου Συντάγματος Πεζικού Κορίνθου.



Με αφοπλιστικά επιχειρήματα ο πρώην δήμαρχος λοιπόν  τους είπε:

” Αγαπητοί συνάδελφοι διαρκώς φάσκουμε και αντιφάσκουμε.

Άλλα λέγαμε χθες άλλα λέμε σήμερα και άλλα πιθανότατα θα λέμε αύριο!

Το ζητούμενο είναι ότι πρέπει όλοι ομόφωνα να συμφωνήσουμε στο τι θέλουμε να γίνει το στρατόπεδο της Κορίνθου. Σήμερα μιλάτε και λέτε με πρώτον τον Δήμαρχο να έρθουν όλες οι υπηρεσίες στο στρατόπεδο και να γίνουν χώροι πολιτισμού και αθλητισμού προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Και ένα μέρος του στρατοπέδου να χρησιμοποιηθεί για οικιστικούς και αναπτυξιακούς λόγους.

Μα τα ίδια ακριβώς πράγματα δεν υποστήριξε και επιχείρησε να υλοποιήσει ο Πάνος Μπεγλίτης όταν ήταν Υπουργός Εθνικής Άμυνας; Γιατί τότε αφού στην ουσία υλοποιούσε την δική μας θέληση κάποιοι πέσαν επάνω του να τον φάνε; Πρέπει να μάθουμε να είμαστε τίμιοι και δίκαιοι χωρίς πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες.”!

Ο Σωκράτης Τόγιας τόσο απλά και τόσο δίκαια έβαλε τα πράγματα στη θέση τους και κανείς δεν τόλμησε να τον αντικρούσει. Απλά γιατί έλεγε την αλήθεια. Απλά γιατί δεν έβαζε το προσωπικό του συμφέρον και τις θεμιτές προσωπικές του φιλοδοξίες πάνω από τα συμφέροντα της πόλης και των συμπολιτών του!.