17 Οκτ 2012

Κέρδισε την μάχη η Νεμέα! Παραμένει το Ειρηνοδικείο


Με ανακοίνωση του ο δήμαρχος Νεμέας Βαγγέλης Ανδριανάκος πληροφορεί ότι παραμένει το Ειρηνοδικείο στη Νεμέα. Μια μεγάλη είδηση για την περιοχή την στιγμή που γνωρίζουμε όλοι πόσα Ειρηνοδικεία πρόκειται να κλείσουν στην χώρα.
Γι αυτό το αποτέλεσμα προσπάθησαν πολλοί....

 
Σήμερα ο δήμαρχος τους ευχαριστεί δημόσια, λέγοντας τα εξής:
  
   " Εκφράζοντας όλους τους πολίτες του Δήμου Νεμέας, θέλω να ευχαριστήσω, όλους όσους συνέβαλαν, στην διατήρηση του ειρηνοδικείου Νεμέας.
Πρώτα απ’ όλα, θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό δικαιοσύνης κ. Αντώνη Ρουπακιώτη, ο οποίος δέχτηκε την αντιπροσωπεία μας δύο φορές στο γραφείο του και μας άκουσε με προσοχή, παρ’ όλο το φόρτο εργασίας. Του ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά, γρήγορα να επιστρέψει στα καθήκοντά  του, γιατί η χώρα αυτήν την κρίσιμη περίοδο έχει ανάγκη από ψύχραιμες φωνές σαν τη δική του.


Σημαντική ήταν  η βοήθεια του δικηγορικού συλλόγου Κορίνθου και των συμπατριωτών μας μελών του διοικητικού του συμβουλίου κ. Μητραβέλα Ανδρέα και κα Φιλντίση Ιωάννα.
Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον πρώην υπουργό κο Μπεγλίτη Παναγιώτη, των βουλευτών του νομού μας κ. Κώστα Κόλλια  και κ. Χρήστο  Δήμα και ιδιαίτερα τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ κυρίους Δημήτρη Χατζησωκράτη και Δαρσινό Αναστάσιο ο οποίος είναι και συμπατριώτης μας.


Kαθοριστική υπήρξε και συμβολή του κ. Γεωργακόπουλου Λάμπρου για την εξέλιξη του  θέματος.
Σύντομα θα κινηθούν οι διαδικασίες παραχώρησης χώρου για την λειτουργία του ειρηνοδικείου, όπως έχουμε συζητήσει με το αρμόδιο υπουργείο. Η Νεμέα οργανωμένα αξιοποιώντας το επιστημονικό και πολιτικό δυναμικό που διαθέτει σ’ όλα τα επίπεδα αγωνίστηκε και πέτυχε σε ένα σημαντικό θέμα.
Αυτός ο αγώνας έγινε κόντρα σε όσους με ανακοινώσεις και δημόσιες τοποθετήσεις προέβλεπαν την κατάργηση του ειρηνοδικείου. Δυστυχώς στον τόπο μας κάποιοι έχουν επενδύσει στην καταστροφή και την καταστροφολογία αγνοώντας τη γενικότερη κατάσταση της χώρας. Ευτυχώς όμως υπάρχουν και οι Νεμεάτες εντός και εκτός των ορίων του Δήμου, άνθρωποι της δουλειάς της προόδου και της προκοπής που σκέφτονται θετικά για τον τόπο τους και δουλεύουν για την πρόοδό του."


Ο Δήμαρχος Νεμέας
            Ευάγγελος Ανδριανάκος