2 Οκτ 2012

Αύριο στο ΔΣ Κορινθίων το θέμα του στρατοπέδου - Και δεύτερη επίσκεψη Δένδια στο Κέντρο Φύλαξης χωρίς να το ξέρει κανείς;



Έτσι είναι αναγνώστη μου !
Όταν ένας υπουργός απαξιώνει μια ολόκληρη περιοχή και κυρίως τους εκπροσώπους της, πολλά θα ακολουθήσουν! 
Ο Δένδιας αποφάσισε εν μια νυκτί πως στην Κόρινθο θα γίνει το Κέντρο Φύλαξης Παράνομων Μεταναστών δίχως να ρωτήσει κανέναν και κυρίως τους
εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας....


Ουδείς δεν ετόλμησε να ορθώσει ανάστημα και να διαμαρτυρηθεί, απο τους κομματικούς, κι όσοι απο τους υπόλοιπους τους τοπικούς  τόλμησαν, η αντίδραση κράτησε δυο εικοσιτετράωρα ακριβώς! 

Έκτοτε οι διαγωνισμοί για τα κρεββάτια, τα σεντόνια, τα ηλεκτρικά, τα σιδερικά διεξάγονται ,τα κέτερινγκ μπαινοβγαίνουν ,τα ασθενοφόρα πάνε κι έρχονται ,το ίδιο και οι αστυνομικές δυνάμεις.

Ο δήμαρχος σιγεί, ο Περιφερειάρχης περί άλλων τυρβάζει και οι βουλετές αλλάζουν θέμα και βλέμμα στις αυτονόητες ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Τον Δένδια δεν τον είδαν τελικώς ! 
 Δεν μπορούμε να αναλωθούμε  στο πολιτικό κουτσομπολιό ,ποιος του έκλεισε ραντεβού και ποιοι το ακύρωσαν!Χαρακτηρίζονται αστειότητες όταν αφορούν ένα τόσο σοβαρό γεγονός!

Εκείνος για δεύτερη φορά επισκέφθηκε την Πάτρα ,έσφιξε τα χέρια των αστυνομικών για την επιτυχή επιχείρηση Ξένιος Δίας ,η οποία συνέλαβε 150 λαθρομετανάστες ,οι οποίοι οδηγήθηκαν στο Κέντρο Φύλαξης Κορινθου. 

Ο Δένδιας ,πληροφορίες λένε, πως χθες πέρασε για δεύτερη φορά απο το Κέντρο Φύλαξης της Κορίνθου.Αλήθεια ή ψέμματα ,ελάχιστη σημασία έχει πια.Έχει πιστοποιηθεί πλέον η αλαζονία του υπουργού που δεν επιδιώκει συζητήσεις απο εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών που έχουν "βιαστεί" απο τις αποφάσεις του, και το "ελάχιστο" πολιτικό βάρος των εκλεγμένων. 

Κανείς δεν αγγίζει επι της ουσίας  το θέμα του στρατοπέδου. 
 Για πολλούς λόγους. Κάποιοι είναι και προφανείς. 

Κομματική πειθαρχία για τους μεν, διατήρηση μιας κατάστασης που αβαντάρει πολιτικά τους δε, μπόνους και δουλειές για την πόλη, αποτροπή μετατροπής άλλων στρατοπέδων στην Πελοπόννησο σε Κέντρα Φύλαξης  και δη στην Αρκαδία.. 

Είναι και αυτά ...Θα είναι και άλλα!


 Αύριο συνεδριάζει το Δ.Σ. Κορινθίων με πρώτο θέμα το στρατόπεδο,που πλέον είναι Κέντρο Φύλαξης και δυστυχώς όχι και τόσο  προσωρινής..

Γιατί εαν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς ,ας μας απαντήσουν οι υπεύθυνοι σε πόσους έβγαλαν χαρτιά και πόσοι απελάθηκαν ή πρόκειται σύντομα να απελαθούν για την πατρίδα τους; 
Αυτό τον σκοπό έχουν τα Κέντρα Φυλαξης.
Θα μας απαντήσει κανείς; Ο ευαισθητοποιημένος στα θέματα αυτά  ΣΥΡΙΖΑ ενδεχομένως θα το ψάξει; Το έχει ψάξει; 

Και κυρίως θα προτείναι μια εναλλακτική πρόταση; 

Έχει ψάξει ο Περιφερειάρχης μαζί με τους λοιπούς αυτοδιοικητικούς της Κορινθίας έναν άλλον τόπο για Κέντρο Κράτησης που να μην βρίσκεται κοντα στις πόλεις, στις δραστηριότητες της τοπικής κοινωνίας,στις γειτονιές που παιζουν παιδιά;  
Αυτό είχε προτρέψει με επιστολή του στον κ. Δένδια!Να βρουν απο κοινού άλλον χώρο!
Τι άλλαξε απο τότε και ποιος θα μας το πει; 


Περιμένω την αυριανή συνεδρίαση. Περιμένω να δω τις προτάσεις της διαπαρατιαξιακής επιτροπής.
Τις αποφάσεις των δημοτικών συμβούλων...Και τις περεταίρω κινήσεις του Δήμου Κορινθίων.