2 Οκτ 2012

Γιατί πληρώνουν οι μισοί


Του Γιώργου Παπαδόπουλου-Τετράδη
Αν απορεί κανείς, γιατί δεν γίνεται καμμία κίνηση προς το κυνηγητό της φοροδιαφυγής, στην οποία πρωταγωνιστούν τα 130 επαγγέλματα της οικοδομής, ιδιώτες γιατροί, ιδιώτες δικηγόροι και λοιποί περί τα νομικά κλάδοι, ιδιώτες μηχανικοί καθώς και επαγγελματίες του μικρού και μεγάλου εμπορίου, προμηθειών και μεταφορών, η απάντηση είναι μία και απλή.



Δεν θέλει το πολιτικό σύστημα να τους κυνηγήσει και να τους φορολογήσει! Διακομματικα. Οχι μονο η τρικομματικη που υποτιθεται οτι κυβερνα. Και η αντιπολιτευση.

Το ειπε καθαρα πριν τρεις μερες ο υπουργος των οικονομικων:"Τα εσοδα του κρατους ειναι απο τρεις πηγες:μισθους,συνταξεις και φορους"!!

Οι πολίτες δεν ξέρουν, ενδεχομένως, πως η κυρίαρχη άποψη στη σημερινή πολιτική (κομματική) πλειοψηφία είναι, οτι το κυνηγητό της φοροδιαφυγής σε όλους τους παραπάνω κλάδους των επαγγελματιών της μικρομεσαίας οικονομίας θα οδηγήσει σε βαθύτερη ύφεση και στην καταστροφή της μικρομεσαίας τάξης!

Επειδή, τα μαύρα λεφτά,
που βγάζουν όλα αυτά και τα συναφή επαγγέλματα ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ τους υπόλοιπους πολίτες, είναι, πλέον, το μόνο περισσευούμενο χρήμα, που κινεί την κατανάλωση!

Οι φαεινοι εγκεφαλοι της δεξιας και της αριστερας, που μ αυτη τη συλλογιστικη καταδικαζουν τους μισθωτους και συνταξιουχους σε μια διαρκη εξαθλιωση,τα δημοσια οικονομικα σε πληρη καταρρευση και - το κυριοτερο - νομιμοποιουν και αποθρασυνουν το καθεστως της ανομιας και της ληστοκρατιας στη χωρα, δεν εχουν τη στοιχειωδη ευφυια για να διαπιστωσουν, οτι τα έσοδα από φόρους και από περικοπές μισθών και συντάξεων πλησιάζουν στο τέλος τους. 

Εχουν όριο και οι περικοπές και η φορολόγηση.

Οι φαεινοι αυτοι εγκεφαλοι της δεξιας και της αριστερας, επαναλαμβανω,γιατι ακουσα υπευθυνο στελεχος της αξιωματικης αντιπολιτευσης να διαδιδει αυτη τη συλλογιστικη - προς μεγαλη ντροπη της αριστερας - δεν εχουν καταλαβει, οτι το σοβαροτερο προβλημα της χωρας δεν ειναι η λιτοτητα της τροϊκας. Είναι το αλβανικό μοντέλο της ελληνικής πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής, που έφερε εδώ την τρόικα.

Το μείζον πρόβλημα της χώρας είναι η άρνηση του πολιτικού κόσμου και ενός πολυ μεγάλου κομματιού των πολιτών, να διαλύσουν την οικονομία της κλοπής και της αρπαχτής, την κοινωνία της αραχτής και της ήσσονος προσπάθειας
- πού τις βρηκαν τις δουλειες 1,5 εκατομμυριο μεταναστες στη χωρα; - την κοινωνία του παρασκηνίου και των νονών - ειτε αυτοι ειναι νονοι των εργασιακων σχεσεων, που ευνοουν εργαζομενους σε βαρος αλλων εργαζομενων,ειτε ειναι νονοι του υποκοσμου, ειτε ειναι νονοι της οικονομιας των επιχειρησεων - να διαλύσουν την κοινωνία της ασυδοσίας, των μεγαλοπαρεών και των τραπεζών και να χτίσουν μια πολιτισμένη κοινωνική χώρα των πολιτών. Οχι της ουτοπίας. Μιά στοιχειώδη δυτική χώρα!

Με τη σημερινή τους νοοτροπία πολίτες και κόμματα οδηγούνται σε βέβαιη έκρηξη βίας και μαλιστα προς τη χειροτερη κατευθυνση. Εχουμε που εχουμε εδω και χρονια κυβερνητες απατριδες, που το μονο που τους ενδιεφερε ηταν η διαιωνηση του ειδους τους. Εχουμε που εχουμε εδω και χρονια κυβερνητες χωρις ιχνος πατριωτισμου και περιεχομενου στα παντελονια τους για να υπερασπιστουν τη χωρα τους και να συγκρουστουν με καθεναν που την απειλει. Εχουμε που εχουμε τον καθε τυχαρπαστο να αναλαμβανει πρωτευοντες υπουργικους θωκους με τη διαχειριση της τυχης μας. Εχουμε και ενα μεγαλο κομματι της κοινωνιας, που ειτε ζει με σκυμενο το κεφαλι, ειτε συνεχιζει τη νοοτροπια της λοβιτουρας και της αρπαχτης, λες και θα μεινει εξω απο την τελικη καταστροφη! Τετοια μυαλα!

Η χώρα αυτή δεν θα αλλάξει προς το καλύτερο και δεν θα αποφύγει την ξένη κατοχή, αν δεν συνειδητοποιήσει και ο τελευταίος κάτοικος, ότι το πρόβλημα δεν είναι οι κακοί ξένοι. Οι ξενοι - οι καθε ξενοι - ειναι κακοι παντοτε, οταν κυβερνουν μια αλλη χωρα.

Το πρόβλημα είναι η κυρίαρχη νοοτροπία, οι πολίτες που τη διαιωνίζουν στα σπίτια τους, οι πολίτες που την ψηφίζουν και οι πολιτικοί που την εφαρμόζουν.

Αυτοί φέρνουν πάντα εδώ τους ξένους κατακτητές.


ΠΗΓΗ: http://www.facebook.com/Tetradis/
ΠΗΓΗ: e-parembasis