23 Οκτ 2012

Όλα στον αέρα μετά την εμπλοκή στα εργασιακά - Α. Σαμαράς: "Θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι το τολμήσουμε"


Παραμένει θολό το τοπίο με αφορμή την εμπλοκή για τα εργασιακά που διεφάνη μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, παρά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά ο οποίος δήλωσε πως η διαπραγμάτευση συνεχίζεται με την τρόικα.Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται....
 
 σκληρά για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο και έχουν αλλάξει πολλές από τις αρχικές προτάσεις της τρόικας κυρίως για τα εργασιακά. Όπως τόνισε, μόνο του κριτήριο είναι η Ελλάδα και το μέλλον της και από αυτή την ευθύνη δεν κάνει πίσω, ενώ υπογράμμισε με νόημα πως "δεν θέλω καν να σκεφθώ τι θα συμβεί αν αυτή την ώρα δεν κρατήσω σταθερά το τιμόνι".

Τέλος, χαρακτηριστική είναι η δήλωση του που σημειώνει πως ζητά τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα και πως "θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι το τολμήσουμε".

Από τις τελευταίες αυτές δηλώσεις υπάρχουν και οι πληροφορίες πως ο πρωθυπουργός ενδεχομένως να προχωρήσει και να φέρει τα μέτρα στη Βουλή, στα οποία περιλαμβάνονται και τα εργασιακά, παίρνοντας το ρίσκο με όσους βουλευτές τα ψηφίσουν. Άλλωστε πληροφορίες στη Βουλή κάνουν λόγο πως ο κ. Σαμαράς μπορεί να κυνηγήσει την ψήφιση έστω και των εργασιακών ακόμα και με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, αλλά χωρίς τη ΔΗΜΑΡ.