6 Σεπ 2012

Αρνητική απάντηση Ρομπάι στο αίτημα Τσίπρα για συνάντηση


Αρνητικά απαντά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι στο αίτημα για συνάντηση με τον επικεφαλή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Η εκπρόσωπος του Βαν Ρομπάι, Κάρλα Βαλτόρτα, απαντώντας από...

τις Βρυξέλλες σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου του ΑΜΠΕ τόνισε, πως ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δεν πρόκειται να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει συνάντηση με τον Χέρμαν βαν Ρομπάι στο πλαίσιο της επίσκεψης του δεύτερου στην Αθήνα, στις 7 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται, πως κατά την πρόσφατη επίσκεψη του επικεφαλούς του Eurogroup στην Αθήνα, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αρνήθηκε να εντάξει στο πρόγραμμά του συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, παρά το γεγονός ότι είχε έγκαιρα ζητηθεί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την άρνησή του, είχε ζητήσει ανεπίσημη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα για το πρωί της Πέμπτης 23 Αυγούστου.

Ωστόσο, η απάντηση από το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα ήταν αρνητική, καθώς κρίθηκε ως «μη σοβαρή», που δεν συνάδει με τον θεσμικό ρόλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γιατί δεν νοείται ανεπίσημη συνάντηση, δηλαδή ιδιωτική, τη στιγμή που είχε ζητηθεί επίσημη συνάντηση.

«Προσβολή της Δημοκρατίας και του ελληνικού λαού» χαρακτηρίζεται η άρνηση του Χέρμαν Βαν Ρομπάι, εφόσον αυτή επιβεβαιωθεί επισήμως, από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τηλεγράφημα του ΑΠΕ, ότι ο Χέρμαν Βαν Ρομπέι δεν θα συναντηθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά, αν αυτό επιβεβαιωθεί, πρόκειται για ατόπημα, προσβολή της ελληνικής δημοκρατίας και του ελληνικού λαού. Θα περιμένουμε επίσημη ενημέρωση», επισημαίνουν στελέχη από την Κουμουνδούρου.


ΠΗΓΗ: tvxs.gr