6 Σεπ 2012

Οι μεγάλες ημέρες της Νεμέας 2012 συνεχίζονται τον χειμώνα σε όλη την Ελλάδα


Ολοκληρώθηκαν για μια ακόμα χρονιά οι ΜΕΓΑΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ 2012 που διοργάνωσαν ο ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ, ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΝΕΜΕΑΣ και ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ και ήταν αφιερωμένες στον οινικό πλούτο της περιοχής...
και το περιβάλλον, με θέμα: ΝΕΜΕΑ - ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Οι εκδηλώσεις σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, και ανέδειξαν την αισιοδοξία και την ανάγκη για υψηλή ποιότητα και σωστή στρατηγική ως αντίδοτο στην οικονομική κρίση.

Ένας πολύ μεγάλος αριθμός επισκεπτών, είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τις καλύτερες δημιουργίες των οινοποιείων της περιοχής, κατακλύζοντας τόσο την αίθουσα γευσιγνωσίας την ευθύνη της οποίας είχε ο μοναδικός Έλληνας wine of master Κωνσταντίνος Λαζαράκης και η ομάδα του, όσο και τα επισκέψιμα οινοποιεία, αλλά και τους δρόμους της πόλης με πολλαπλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Σε προτεραιότητα τέθηκαν θέματα που αφορούν στο περιβάλλον της περιοχής, στη σωστή διαχείρισή του σε σχέση με την προστασία και ανάδειξη του αμπελώνα της Νεμέας, του μεγαλύτερου των Βαλκανίων με εισηγήσεις του φυσικού περιβαλλοντολόγου, επι κεφαλής της "Οικολογικής Συμπολιτείας Μοριά" κ. Μπούκλη και του Δημάρχου Νεμέας κ. Ανδριανάκου.

Συγκινητικές στιγμές εκδηλώθηκαν στη βράβευση του Χημικού οινολόγου Σωτήρη Σωτηρόπουλου που ήταν ο πρώτος που εμφιάλωσε κρασί Νεμέας από δρύινα βαρέλια το 1973 και δύο από τους παλαιότερους οινοποιούς της περιοχής του Κωνσταντίνου Λαυκιώτη και του Σπύρου Ζαφείρη.

Επίσης, μεγάλο ήταν και το ενδιαφέρον του συνόλου σχεδόν των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας που στηρίζουν τον θεσμό, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητά του για την ανάδειξη του οινικού πλούτου της Νεμέας που μπορεί να γίνει μοχλός και παράδειγμα ανάπτυξης μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας μα
ς.

Οι ΜΕΓΑΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΜΕΑΣ όμως θα συνεχιστούν και τον χειμώνα σε όλη την Ελλάδα.

Ο Δήμος Νεμέας στο πλαίσιο μιας στρατηγικής εξωστρέφειας με στόχο την προβολή και προώθηση των κρασιών της περιοχής και στην υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς και ο Σύνδεσμος Οινοποιών Νεμέας προγραμματίζουν να μεταφέρουν τις εκδηλώσεις σε πολλές από τις μεγάλες ελληνικές πόλεις με μια σειρά από εκθέσεις και παρουσιάσεις.