4 Απρ 2012

Ένα «χορευτικό» lunch break στη δουλειά!


Η ώρα, μετά το μεσημεριανό διάλειμμα για φαγητό, είναι ίσως η «δυσκολότερη» μιας τυπικής εργάσιμης μέρας, καθώς οι εργαζόμενοι χρειάζονται αρκετό χρόνο μέχρι να...
συνέλθουν από τη… σιέστα. 

Αυτό προβλημάτισε αρκετά τους Σουηδούς, οι οποίοι προσπάθησαν να βρουν έναν τρόπο για να παραμένουν σε «εργασιακό κλίμα» μετά το lunch break. Και τελικά κατέληξαν σε κάτι αρκετά πρωτότυπο και παράξενο συνάμα: 
 Χορεύοντας σε ένα κλαμπ το μεσημέρι, δεν φαίνεται να είναι ο τέλειος τρόπος για να περάσετε το μεσημεριανό διάλειμμά σας, αλλά είναι ακριβώς ό, τι κάνουν όλο και περισσότεροι Σουηδοί για να τους αναζωογονήσει! 
Διοργανώνουν ένα «μίνι» πάρτι χωρίς αλκοόλ αλλά με πολλή μουσική για περίπου μία ώρα και στη συνέχεια επιστρέφουν στη δουλειά τους ξεκούραστοι, ενεργητικοί και πανέτοιμοι να συνεχίσουν την ημέρα τους με δυναμισμό. 
  Το πρώτο «εργασιακό πάρτι» έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 2010 σε ένα υπόγειο πάρκινγκ στη Στοκχόλμη και ήταν τόσο διασκεδαστικό που σύντομα η ιδέα εξαπλώθηκε σε όλη την πόλη. 
Έτσι πολλές εταιρείες διοργάνωσης εκδηλώσεων αναλαμβάνουν να δημιουργήσουν το ιδανικό «lunch break party», όπου - σημειωτέον - δεν μετέχουν μόνο οι υπάλληλοι αλλά και οι επιχειρηματίες, οι διευθυντές, οι υπεύθυνοι τμημάτων κ.ο.κ. 
 Σύμφωνα, μάλιστα, με τον Daniel Odelstad, διοργανωτή παρόμοιων πάρτι στη Στοκχόλμη: «Οι άνθρωποι διασκεδάζουν έντονα σε ένα χρονικό σημείο της ημέρας όπου τα μάτια αρχίζουν να κλείνουν και οι περισσότεροι αισθάνονται νυσταγμένοι… Χορεύοντας ανεβαίνει η διάθεση και μπορείς να βγάλεις το υπόλοιπο της δουλειάς χωρίς δεύτερη σκέψη. Ίσως μόνο να είσαι λίγο ιδρωμένος παραπάνω…»!
 Όσο κι αν ακούγεται παράξενο, είναι ο καλύτερος τρόπος για να μείνει κάποιος ξύπνιος στην εργασία του μετά το μεσημεριανό διάλειμμα, αντί να καταναλώνει καφέδες τον έναν πίσω από τον άλλον…

ΠΗΓΗ: perierga.gr