27 Απρ 2012

Τσίπρα και Γλέζο «θα σας κάνουμε με τα κρεμμυδάκια»


Ευθείες απειλές κατά του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, και του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζου, εξαπολύει η Χρυσή Αυγή, με ανακοίνωσή της που δημοσιεύεται...
στην ιστοσελίδα της. 

Αφορμή για την αντίδραση αυτή προκάλεσαν δηλώσεις του κ. Τσίπρα, στις οποίες αποκάλεσε τα μέλη της «ανθρωποφάγους». Απαντώντας στη Χρυσή Αυγή, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «εμετική» ανακοίνωση «με αχαρακτήριστες εκφράσεις και απειλές».     
 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και απαντώντας στην ερώτηση αν θα δεχόταν να συνομιλήσει με τη Χρυσή Αυγή, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ απάντησε: «δεν έχω την πρόθεση να ανταλλάξω συνταγές μαγειρικής με ανθρωποφάγους».

Η - σε ιδιαιτέρως υψηλούς τόνους - απάντηση από τη Χρυσή Αυγή δεν άργησε. Σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα της, σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Του οφείλουμε συνεπώς την απάντηση, που η έλλειψη δημοσίου βήματος, μας στερεί τη δυνατότητα να του τη δώσουμε κατά πρόσωπο, όπως του αξίζει: Καίτοι μη βρώσιμος, ως νερόβραστος, ο νεοκομμουνιστής Τσίπρας έχει δίκιο να μας φοβάται. Διότι πολύ σύντομα, του υποσχόμαστε ότι εντός Βουλής θα τον κάνουμε με τα κρεμμυδάκια.
Και αυτόν και τους ομοίους του και το ίνδαλμά του, τον κρονόληρο Μανόλη Γλέζο, εμετικό υμνητή του τυράννου των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών, Εμβέρ Χότζα, που εβδομήντα χρόνια τώρα εμπαίζει τον ελληνικό λαό με την δήθεν αντιστασιακή παραμύθα του». 


Την απάντηση δεν άφησε ασχολίαστη ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Μόνο ως εμετική μπορεί να χαρακτηριστεί η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής που στρέφεται με αχαρακτήριστες εκφράσεις και απειλές ενάντια στο σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης Μανώλη Γλέζο και στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξη Τσίπρα. Οι υμνητές του ναζισμού και συνεχιστές των δωσιλόγων του ελληνικού λαού δεν μπορούν ούτε να αναφέρονται στο όνομα αγωνιστών της αριστεράς και της πατρίδας. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα αγωνιστούν ενωτικά και αποφασιστικά ενάντια στους σημερινούς εκπροσώπους του ναζισμού και του φασισμού, δυναμώνοντας τους αγώνες για μια κοινωνία ελευθερίας, δημοκρατίας, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς».

ΠΗΓΗ: tvxs.gr