15 Μαρ 2012

Και γιατροί με «μπλοκάκι» στα νοσοκομεία


Ψηφίστηκε σήμερα η τροπολογία που, μεταξύ άλλων, προβλέπει τη δυνατότητα πώλησης του Νοσηλευτικού Ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν» και την παροχή υπηρεσιών γιατρών σε Νοσοκομεία του ΕΣΥ, με μπλοκ παροχής υπηρεσιών. 
Την απόσυρση της τροπολογίας...
ζήτησαν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.
    
«Μπορεί σήμερα τα συμφέροντα να διασύρουν το Κοινοβούλιο και να ελεεινολογούν κατά των βουλευτών, αλλά όσοι έχουμε τσίπα, δεν μπορούμε να ανεχόμεθα αυτή την κατάσταση», τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, καλώντας την κυβέρνηση να μην επιμείνει στην ψήφιση μιας άσχετης τροπολογίας με 14 άρθρα, η οποία κατατέθηκε στο άσχετο νομοσχέδιο για τους ένοπλους φρουρούς στα εμπορικά πλοία.

Είχαν προηγηθεί οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και Διαμάντω Μανωλάκου, οι οποίοι κατήγγειλαν, ότι υπάρχει μεγάλο θέμα με την τροπολογία, η οποία ανοίγει τον δρόμο για να αξιοποιηθεί το Ίδρυμα «Ερρίκος Ντυνάν» για κάθε μορφής επιχειρηματική δραστηριότητα.

Την άμεση απόσυρση της τροπολογίας είχαν ζητήσει και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης και Βασίλης Μουλόπουλος, με τον κ. Κριτσωτάκη μάλιστα να καταγγέλλει και διάταξη που έχει περιληφθεί στην τροπολογία και, όπως είπε, «ανοίγει το δρόμο, για να στέλνονται τα παιδιά από το Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία" στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων "Μαριάννα Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ"».

«Με την παρούσα τροπολογία διευκολύνετε την επαγγελματική φιλανθρωπία εις βάρος του συστήματος υγείας», υπογράμμισε ο κ. Κριτσωτάκης και κατηγόρησε τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο ότι εκθέτει σε κίνδυνο τα παιδιά με καρδιολογικά προβλήματα, τα οποία στέλνει στο «Ωνάσειο», επειδή η αντίστοιχη μονάδα είναι κλειστή στο Νοσοκομείο Παίδων.

Ο παριστάμενος υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης επέμεινε, όμως, στην ψήφιση της τροπολογίας. Επισήμανε, πως για το περιεχόμενο της τροπολογίας έχει γίνει κατ’ επανάληψη συζήτηση στη Βουλή.

Πρόσθεσε μάλιστα νομοτεχνική βελτίωση, με την οποία προβλέπεται, ότι γιατροί με μπλοκάκι θα μπορούν να απασχολούνται σε Νοσοκομεία του ΕΣΥ ή Κέντρα Υγείας, σε ορεινές, νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές.  
Ο υφυπουργός εξήγησε, ότι στόχος της διάταξης αυτής είναι, να καλυφθούν ανάγκες σε νοσοκομεία, για τα οποία αν και έχει γίνει προκήρυξη δεν προσήλθαν ενδιαφερόμενοι γιατροί να εργαστούν.

ΠΗΓΗ: tvxs.gr