Τα παγάκια συνοδεύουν πάντα ένα ποτό, το χυμό ή τον καφέ μας και παρασκευάζονται με έναν και μόνο τρόπο: Λίγο νερό μέσα στις παγοθήκες, απευθείας στην κατάψυξη και (ω! του θαύματος) το νερό μετατρέπεται σε πάγο! Απλό, απλούστατο μάθημα της Χημείας...
Άντε για αλλαγή, να προτιμήσει κάποιος, αντί για τις κλασικές τετράγωνες παγοθήκες, ένα πιο designh σχέδιο (ένα λουλουδάκι ή ένα αστεράκι, για παράδειγμα)…
Γιατί τα λέω αυτά, θα μου πείτε!
Ένας Χιλιανός, όμως, είχε τη φαεινή ιδέα, αντί να φτιάχνει παγάκια με τον παραδοσιακό τρόπο, να κάνει μερικά χιλιόμετρα παραπάνω, μέχρι τον παγετώνα Jorge Montt Glacier στην Παταγονία, προκειμένου να αφαιρέσει πάνω από 5 τόνους πάγου!
Ο λόγος; Ήθελε ο άνθρωπος να φτιάχνει «γκουρμέ» παγάκια και να τα πουλάει στη συνέχεια στα πολυτελή μπαρ και εστιατόρια της πρωτεύουσας Σαντιάγκο, κερδίζοντας πολύ περισσότερα χρήματα από ό,τι αν πουλούσε κλασικά παγάκια.
Μάλιστα! Καλά διαβάζετε! Έβαζε τα χοντρά του ρούχα, έπαιρνε το σφυράκι του ο άνθρωπος και πήγαινε στους… παγετώνες. Εκεί με υπομονή και επιμονή σκάλιζε τον πάγο, αφαιρώντας μεγάλα κομμάτια, τα οποία στη συνέχεια μετέφερε στην πόλη και τα διέθετε στη «μαύρη αγορά».
Μα καλά! Χωρίς να είμαι ειδικός, μου φαίνεται ευκολότερο να κάνεις παγάκια με τον παραδοσιακό τρόπο και ακολούθως να πεις… ψέματα για την καταγωγή τους, γλιτώνοντας, το λιγότερο, την πεζοπορία μέχρι την Παταγονία!
Παράφρων απατεώνας, ανεγκέφαλος λωποδύτης; Δεν ξέρω.
Πάντως ο νεαρός Χιλιανός συνελήφθη από τις Αρχές της Χιλής και θα λογοδοτήσει για τις πράξεις του!
Τι να πώ; Το είδαμε κι αυτό! Γιατί πείτε μου, θα πληρώνατε ένα ποτό τρεις φορές επάνω, επειδή τα παγάκια θα ήταν από παγετώνα; Ήμαρτον! Τι μπορεί, λοιπόν, να σκεφτεί ο άνθρωπος για να αποκομίσει περισσότερα χρήματα! Ασύλληπτο!
ΠΗΓΗ: perierga.gr