11 Ιαν 2012

Αλ. Τσίπρας: «Μαϊμού» η διαπραγμάτευση για το PSI


Για «μαϊμού διαπραγμάτευση» έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για το PSI.  
«Δεν υπάρχει...
καμία διαπραγμάτευση ανάμεσα στην Ελλάδα, στον πρωθυπουργό, στην κυβέρνηση και στους πιστωτές και στους εταίρους. Όλοι κάθονται στην ίδια πλευρά του τραπεζιού», τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόσθεσε, ότι «απλά οι πιστωτές και οι εταίροι ανακοινώνουν τις αποφάσεις τους και ο πρωθυπουργός γίνεται κομιστής τους, μεταφέροντας σκληρά εκβιαστικά διλήμματα στον ελληνικό λαό».

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ-ΔΟΥ) και σε σχετική δήλωσή του τόνισε, ότι «το φαύλο πολιτικό σύστημα της κλεπτοκρατίας και της διαπλοκής επέλεξε συνειδητά όλα αυτά τα χρόνια να πριμοδοτήσει και να αφήσει ανεξέλεγκτη τη φοροδιαφυγή και τη φοροαποφυγή και τώρα προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες στους εφοριακούς».

Ο κ. Τσίπρας διευκρίνισε, ότι υπάρχουν επίορκοι εφοριακοί, όπως υπάρχουν επίορκοι σε κάθε επάγγελμα, οι οποίοι ωστόσο αποτελούν «απλά γρανάζια» ενός συστήματος, που στόχος του «είναι να διατηρηθεί αυτό το άδικο και ταξικό φορολογικό σύστημα, το μοναδικό στην Ευρώπη, που έχει τόσο μεγάλους φόρους στα χαμηλά εισοδήματα και αφήνει ανεξέλεγκτα τα μεγάλα εισοδήματα».


ΠΗΓΗ: tvxs.gr