3 Ιαν 2012

Γιαουρτώματα


Του Δημήτρη Δανίκα 
Εντελώς μεταφυσικής και βολικής λογικής. 
Σκεφτείτε το εντελώς απλά. 
Αν ένοχοι μόνο οι τριακόσιοι της Βουλής, τότε εντελώς αθώοι όλοι εμείς. 
Τότε ανάμεσα σ' αυτούς και στα εκατομμύρια των ελλήνων πολιτών θα μεσολαβούσε χάσμα εντελώς μισητό και εχθρικό...


Και τότε το πιο εύκολο πράγμα θα ήταν, με την επόμενη εκλογική διαδικασία να τους διώχναμε στο πι και φι. Με αποτέλεσμα, αφού αυτοί οι τριακόσιοι θα έφευγαν από το πολιτικό σκηνικό, η Ελλάδα μαζί με τον Λαό θα απογειωνόταν στον έβδομο ουρανό. Πλάνη επικών διαστάσεων που ως εμπειρία την λαμβάνουμε μόνο από περιπέτεια φαντασίας σε φιλμ αμερικανικό. 

Πάρτε για παράδειγμα το νέο φορολογικό καθεστώς. 
Σου λέει ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός. Οποιος κατέχει διαμέρισμα άνω των 120 τ. με plus εξοχικό εκατό τετραγωνικών, plus αυτοκίνητο 1600 κυβικών και plus πληρώνει ετησίως για τοκοχρεολύσια έξι χιλιάδες, ε, αυτός πρέπει ετησίως να κερδίζει κάτι περισσότερο από 22. 000 euros. Σωστό; Οχι! 
Ωρύονται οι κατέχοντες. 
Οχι, συμπληρώνουν οι σχολιαστές, που επιμένουν να λαϊκίζουν, προκειμένου στα χαϊβάνια το κατιτίς να πουλήσουν.  
Οχι, ισχυρίζονται και μερικοί φοροτεχνικοί, προκειμένου κι αυτοί να βγουν στην τηλεοπτική σκηνή και να φωτιστούν από τους προβολείς μιας δημοσιότητας πέτσινης και αποπροσανατολιστικής. 

Ωραία ρε μπαγάσα. Με πόσα θα ήσουν ικανοποιημένος να δηλώνεις και να πληρώνεις στο πτωχοκομείο της Πατρίδας; Α, λέει ο τύπος. Πολύ καλό ήταν εκείνο το παλιό το αφορολόγητο όριο των εννιά χιλιάδων ευρώ. 
Τι σημαίνει αυτό; 
Οτι εσύ αγαπητέ μου, που θέλεις δεν θέλεις είσαι αναγκασμένος να δηλώνεις το κανονικό σου εισόδημα μισθωτών υπηρεσιών, εμφανίζεσαι με τα τριάντα χιλιάρικα ως απείρως πλουσιότερος από τον πρωτοξάδελφό σου μεγαλοδικηγόρο των διακοσίων χιλιάδων, που δηλώνει μόλις εννιά χιλιάδες ευρώ.  
Τουτέστιν εσύ ο φτωχός, συγκρινόμενος μ' αυτόν είσαι ο χορηγός του άθλιου φοροφυγά υδραυλικού, δικηγόρου, μπουτικατζή και κομμωτή. Είσαι ο καρπαζοεισπράκτορας όλων αυτών. 
Που πολιτικά σημαίνει το εξής: 
Για κάθε νόμιμο πολίτη αυτής της δύσμοιρης ελληνικής γης, το οικονομικό καθεστώς είναι για σένα εντελώς δικτατορικό. Για τους άλλους τους αίλουρους, τους λαδωμένους ποντικούς, τους πλιατσικολόγους του άδειου ταμείου της πατρίδας το καθεστώς εντελώς πειρατικό. Τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου. 
Ε μετά απ' αυτό δεν φταίει μόνο ο πολιτικός. Ενοχος εσχάτης προδοσίας ο έλληνας φοροκλέφτης ο τάχα μου οργισμένος και δήθεν δημοκρατικός. 
Τι προτείνω; Οσους τέτοιους γνωρίζετε, να τους γιαουρτώνετε ανελλιπώς και ανηλεώς!

ΠΗΓΗ: tovima.gr