15 Ιαν 2012

Πλατεία "Περιβολάκια" Κορινθου:Κάτω τα χέρια απο την αστική συγκοινωνία - Φθηνή μετακίνηση για όλους τους πολίτες


Από τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων μειώνονται και περιορίζονται από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 3:00 το μεσημέρι και μόνο για τις καθημερινές. Αυτό έρχεται ως αποτέλεσμα της διακοπής...
χρηματοδότησης από το Δήμο Κορινθίων προς τα ΚΤΕΛ και της συνεπακόλουθης διακοπής της μεταξύ τους συμφωνίας. Μέσα στα δρομολόγια που κόβονται τα απογεύματα είναι και αυτό που συνδέει το κέντρο της πόλης με το σταθμό του Προαστιακού σιδηρόδρομου.
Το δικαίωμα στη μετακίνηση όμως είναι δημόσιο αγαθό και ως τέτοιο πρέπει να διαφυλαχθεί με κάθε τρόπο. Η δικαιολογία ότι «δεν υπάρχουν λεφτά» δεν πείθει κανέναν. Στη μνημονιακή Ελλάδα του 2012 με τη χούντα της τριαρχίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ «λεφτά υπάρχουν» - αλλά μόνο για τους τοκογλύφους. Αρνούμαστε να δεχτούμε ότι οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι των 400 (και βγάλε) ευρώ, τα άτομα με αναπηρία που χρησιμοποιούσαν τα αστικά λεωφορεία δωρεάν, οι μαθητές, οι ανασφάλιστοι χαμηλόμισθοι αλλά και κάθε εργαζόμενος είναι υποχρεωμένοι είτε να έχουν Ι.Χ. είτε να πληρώσουν ταξί για να πάνε στη λαϊκή αγορά, στο γιατρό, στα μαθήματα και στη δουλειά τους τη στιγμή που στην πλάτη μας παίζονται παιχνίδια δισεκατομμυρίων ευρώ με αποδέκτες «τους δανειστές». Αλλά και ο Δήμος Κορινθίων έχει ευθύνες, καθώς το προηγούμενο διάστημα ο Δήμαρχος ισχυριζόταν ότι είμαστε από τους πλουσιότερους Δήμους, παρ’όλα αυτά σκορπίζει χρήματα για φιέστες και catering και ξαφνικά ανακαλύπτει ότι αυτά δεν αρκούν για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες των δημοτών όπως η μετακίνηση. Τα δημοτικά τέλη και οι φόροι οφείλουν να επιστρέφουν ως παροχές στην κοινωνία και όχι να μοιράζονται σε φίλους και γνωστούς ή στο μεγάλο κεφάλαιο και τους τραπεζίτες, σε τοπικό και κρατικό επίπεδο αντίστοιχα.
Να χρεοκοπήσουν αυτοί, όχι εμείς! Οι ανάγκες μας πάνω από τις επιταγές των τοκογλύφων. Κουρέψτε τα εισιτήρια, όχι τα δρομολόγια!
Σημείωση, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις: Όσο για το επικοινωνιακό παιχνίδι που παίζεται τις τελευταίες ημέρες, δε μας αφορά. Αν το ποσό που ζητάει το ΚΤΕΛ είναι υπερβολικό, ας δημιουργηθεί δημοτική συγκοινωνία. Όχι άλλα παιχνίδια πάνω στις πλάτες της κορινθιακής κοινωνίας!
Ανοιχτή Συνέλευση Πλατείας «Περιβολάκια» Κορίνθου