5 Ιαν 2012

Πειρατές


Του Δημήτρη Δανίκα 
Το κομπραδόρικο κεφάλαιο λοιπόν. Πάνω σ' αυτό σκόνταψαν και φάγανε τα μούτρα τους οι δύο αντιεισαγγελείς. 
Οι εκπρόσωποι αυτού του παρασιτικού κεφαλαίου έφτιαξαν κοστουμάκι στα μέτρα τους το...
σημερινό, σάπιο πολιτικό σύστημα.  

Αυτοί και οι χορηγοί των δύο κυβερνητικών κομμάτων. Γι' αυτούς δουλεύουν και αυτούς ευνοούν οι θεσμοί. Αυτοί στην ασυλία, την ατιμωρησία και την διαρκή συναλλαγή. Τα συμφέροντά τους υπεράνω κάθε πολίτη, κάθε λειτουργού, κάθε πατριωτικού σχεδιασμού. Αυτοί, κατ' εικόνα και ομοίωση, μετέφεραν την κομπραδόρικη ιδεολογία τους στις μάζες και σε ολόκληρη την κοινωνία. 
Γιατί το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. 
Ετσι, με το πλιάτσικο και την πειρατεία εμπόδισαν την ανάπτυξη κάθε παραγωγικής διαδικασίας. Από εκεί αρχίζει η φοροδιαφυγή και φοροκλοπή
Αυτοί με την διαμεσολαβητική τους μανία και με τα προνόμιά τους, ανεβάζουν τις τιμές στα προϊόντα πρώτης ανάγκης. 
Αυτοί εμποδίζουν, φρακάρουν και μετά μανίας πολεμούν κάθε ίχνος μεταρρύθμισης και εκσυγχρονισμού. 
Το ίδιο τροπάρι από την ίδρυση του ελληνικού κράτους, όταν ο Κωνσταντίνος και ο Γεώργιος Μαυρομιχάλης πυροβόλησαν και μαχαίρωσαν τον Καποδίστρια. Αυτοί οι κυρίαρχοι, οι πρωταγωνιστές οι ηγήτορες της αστικής τάξης. 
Επί εθνάρχη Καραμανλή με τα θαλασσοδάνεια. Τα παίρνανε, τα ξεκοκκαλίζανε, τα εξαφανίζανε και δραχμή δεν πληρώνανε. 
Επί Ανδρέα Παπανδρέου η ίδια συναλλαγή με την ίδια κομπραδόρικη λογική έγινε ευλογία λαϊκή και απόδειξη μαγκιάς και πονηριάς νεοελληνικής. 
Ετσι, από τη μια για τις «οικογένειές» του αποθησαύριζαν ένα σκασμό πειρατικά λεφτά. 
Από την άλλη, οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι για να παραλύσουν τις αντιδράσεις, ράντιζαν με ψίχουλα εργατοπατέρες, αγρότες, δημοσίους υπαλλήλους και μικρομεσαίους νοικοκυραίους. 
Ετσι κατάφεραν να εκμαυλίσουν τις μάζες
Ετσι η ιδεολογία παρασιτισμού, πειρατείας, φοροκλοπής, πλιάτσικου, λαθρεμπορίου και θαλασσοδανείων μεταφέρθηκε, αφομοιώθηκε και αναπαράχθηκε μαζικά. Γι αυτό ο κυρ Θόδωρος είπε «τα φάγαμε μαζί». 
Γι' αυτό ακόμα και σήμερα ο βασικός πυρήνας της κοινωνίας δεν έχει δυνάμεις και κουράγιο να αντιδράσει στα τυφλά. 
Γι' αυτό το ταμείο του κράτους χωρίς μισή πεντάρα αλλά εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας διαθέτουν περιουσία που για κάθε μικρομεσαίο Γερμανό, Γάλλο, Αγγλο, Ιταλό, αποτελεί όνειρο απατηλό. 
Αυτό το σύστημα ακόμα και σήμερα υπηρετούν μετά μανίας αρκετοί υπουργοί του Λουκά Παπαδήμου. 
Γιατί τι άλλο κάνουν όσοι εμποδίζουν τους δύο αντιεισαγγελείς; 
Αλλά και τι άλλο κάνουν τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια, που από τη μια τάχα μου κλαψουρίζουν για τους φτωχούς και από την άλλη τσιμουδιά για τους μεγαλοκοπρίτες τους χορηγούς; 

Με απλά λόγια, πλάνη επικών διαστάσεων αν πιστεύεις ότι αυτό το νησί των πειρατών, σε χώρα ευρωπαϊκή θα μεταμορφωθεί εν μία νυκτί. 
Και ακόμα μεγαλύτερη πλάνη αν πιστεύεις ότι αυτή η μπανανία θα παραμείνει στην ευρωζώνη εσαεί. Είναι ζήτημα χρόνου και κόστους. 
Εμείς και αυτοί δύο κόσμοι εντελώς εχθρικοί. 
Και εδώ που τα λέμε καλύτερα μια ώρα αρχύτερα παρά αυτό το μαρτύριο της αργόσυρτης καταστροφής!

ΠΗΓΗ: tovima.gr