25 Ιαν 2012

Αλέκα


Του Δημήτρη Δανίκα 
Η διαπραγμάτευση γίνεται με πολιτικούς και ελάχιστα με οικονομικούς όρους. Από την πλευρά της ελληνικής κυβερνητικής τριπλέτας εννοείται. 
Το πρώτο μεγάλο χαρτί του Παπαδήμου είναι η κομμουνιστική...
Αριστερά, η Αλέκα Παπαρήγα και ο Αλέξης Τσίπρας. 

Περίπου το επιχείρημα πάει κάπως έτσι. 

Αν προχωρήσουμε στην εξαέρωση μισθών και επικουρικών συντάξεων, οι μάζες θα κατέβουν στους δρόμους, θα χυθεί αίμα, θα επικρατήσει χάος, το σύστημα θα γκρεμιστεί, τα κυβερνητική κόμματα θα καταποντιστούν και οι κομμουνιστές θα μας πάρουν φαλάγγι. 
Οπότε όχι μόνο το πενήντα η το τριάντα τοις εκατό, ούτε μισό ευρώ θα πάρουν πίσω οι δανειστές από τον ελληνικό λαό. 
Αρα, οι χρονικές προθεσμίες πρέπει επειγόντως να επιμηκυνθούν. 
Δηλαδή, να απομακρυνθούν πέραν της 13ης Φεβρουαρίου και αφού πρώτα γίνουν οι εκλογές, στην συνέχεια ο κυβερνητικός συνασπισμός Σαμαρά - ΠαΣοΚ - Καρατζαφέρη να πάρει τα δυσάρεστα μέτρα, δηλαδή να μειώσει τον κατώτατο και να αποτελειώσει τον 13ο και 14ο μισθό. 
Ετσι μέχρι τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία θα εξακολουθεί να λειτουργεί ως ανάχωμα και έτσι θα καταφέρει, έστω με μεγάλες απώλειες, να παραμείνει η πρώτη πολιτική δύναμη του τόπου. 
Επομένως, αγαπητοί της Τρόικας, για το δικό σας συμφέρον μην επιμένετε στην άμεση λήψη και εφαρμογή των μέτρων. Γιατί μαζί με εμάς χανόσαστε κι εσείς. 
Τι απαντούν οι Τροϊκανοί;  
Πρώτα απ' όλα συμφωνούν. Ομως σ' ένα πράγμα διαφωνούν: Στην αξιοπιστία των ελληνικών πολιτικών κομμάτων. Κι αν σου λέει, αυτοί οι ρεμπεσκέδες πάρουν τα λεφτά της δανειακής σύμβασης και μετά μας πουν «πριτς»; Για χαζούς μας περνάνε αυτοί; Από τους απατεώνες τους Ελληνες όλα να τα περιμένει κανείς. 

Ομως το δεύτερο επιχείρημα ακόμα πιο καταλυτικό από το πρώτο το κομμουνιστικό. Μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της Ελλάδας θα παρασύρει τους αδύνατους κρίκους της Ευρωζώνης. Πράγμα που σημαίνει, ότι το ευρώ τετέλεσται και ακόμα χειρότερα σημαίνει Ντόμινο για ολόκληρη σχεδόν την καπιταλιστική οικονομία. Με συνέπειες απρόβλεπτες και μεγιστοτεράστιες. 
Με απλά λόγια μια πορδή πέτσινης, μεταπρατικής καπιταλιστικής οικονομίας. Μια κουκίδα γεωγραφίας. Και μερικά εκατομμύρια αραχτών φοροφυγάδων τα τρία στοιχεία μιας αόρατης πυρηνικής βόμβας. Ετσι και σκάσει, ολόκληρος ο κόσμος θα χαλάσει. 

Κάπως έτσι στο παρασκήνιο παίζεται το παιχνίδι. Από την Τρόικα η γάτα. Από την κυβέρνηση Παπαδήμου το ποντίκι. Η γάτα ρουθουνίζει το ποντίκι βρυχάται. 
Τι σημαίνουν όλα αυτά; 
Οτι, αν στο τέλος ο κατώτατος μισθός θα διασωθεί, όλα τα εύσημα ανήκουν στην Παπαρήγα. «Πλήρωσε», λένε στην Τρόικα. Αλλιώτικα «πες αλεύρι η Αλέκα στην γωνία όλους μαζί μας περιμένει»!

ΠΗΓΗ: tovima.gr