10 Δεκ 2011

Παραμαγάζα


Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ
Μόνο οι πολιτικοί; Πριτς.
Παράδειγμα;  
Μα φυσικά τα πειθαρχικά συμβούλια των εκπαιδευτικών. Που αξιόποινες, σχεδόν κακουργηματικές πράξεις κάποιων διεστραμμένων καθηγητών τιμωρήθηκαν τάχα μου με χάδια...
συνάδελφων καλών. 
Πράξεις όπως παιδική πορνογραφία και σεξουαλική παρενόχληση ανήλικων μαθητών. Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο μαζί την ατιμωρησία και την προστασία των δικών μας παιδιών.


Αν είναι δυνατόν. Ετσι και ήμουν εγώ γονιός διακορευμένου μαθητή, θα άρπαζα μυδράλιο και θα θέριζα τον άθλιο καθηγητή. Να είσαι βέβαιος γι αυτό. Επομένως, άριστα έπραξε η Αννα Διαμαντοπούλου που άλλαξε την σύνθεση των πειθαρχικών συμβουλίων. 
Επομένως, στην θέση της, θα τους διαπόμπευα και με τις κλωτσιές θα τους πέταγα έξω απ' όλα τα σχολεία. Και τους ένοχους αλλά και τους συνένοχους.

Κανένα έλεος σ' αυτό το ανήθικο, διαστρεμμένο παρακράτος των πάσης φύσεως συντεχνιών. Και επομένως σ' αυτή την περίπτωση απείρως καλύτερος ο πολιτικός από τον τάχα μου σκληρά εργαζόμενο λαό.


Πάμε τώρα στους συναδέλφους των κρατικών ραδιοφώνων και καναλιών. 
Που απεργούν, γιατί, λέει, αρνούνται να μεταλλαχθούν σε υπαλλήλους του κάθε κυβερνητικού σχηματισμού. Σωστό; Αν ήμουν εξωγήινος θα έλεγα εντελώς ορθό. Μαζί τους. 
Ομως για μια στιγμή. Ολα αυτά τα χρόνια τι έκαναν δηλαδή; Θέλουν δεν θέλουν, φερέφωνα ήταν όλων των κυβερνήσεων από συστάσεως Κρατικών καναλιών. 
Δεν τους κατηγορώ. Για το μεροκάματο μπορεί το ίδιο να έκανα κι εγώ. Αλλα μεταξύ μας τώρα. Ουδεμία σχέση η ΕΡΤ με αντικειμενικότητα και ανεξαρτησία. Υπάλληλοι του κάθε κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν, υπάλληλοι είναι. Και αν δεν κινδύνευαν μερικοί να καταλήξουν στην εφεδρεία και αν συνέχιζαν να λαμβάνουν το ίδιο μεροκάματο όπως πριν, ε, τότε όλα αυτά τα επιχειρήματα περί αδέσμευτης δημοσιογραφίας θα τα έκαναν γαργάρα στην στιγμή. 
Ειλικρίνεια αγαπητοί μου. Ειλικρίνεια και αλήθεια.


Και κάτι ακόμα. Για να τα λέμε όλα στα ίσα. 
Ο πλουσιότατος προϋπολογισμός για το πολυπληθές προσωπικό όλων των παραφυάδων της ΕΡΤ δεν λαμβάνεται - λένε - από την φορολογία. Λαμβάνεται, λένε, από την εισφορά των πολιτών στον λογαριασμό της ΔΕΗ. 
Δηλαδή χαράτσι κι αυτό. Θέλεις δεν θέλεις είσαι αναγκασμένος, για να μην σου κόψουν το ρεύμα, να πληρώσεις τα κυβερνητικά παραμάγαζα της ΕΡΤ. Τουτέστιν χειρότερος φόρος αυτός. 
Και τέλος, αν καθίσει κάποιος και ερευνήσει τινί τρόπω οι περισσότεροι προσλήφθηκαν στο μέγαρο της Αγίας Παρασκευής, ε, τότε ούτε ένα δωμάτιο δεν είναι αρκετό για να χωρέσουν τα ραβασάκια δεκάδων βουλευτών και υπουργών.
 «Σε παρακαλώ κύριε Πρόεδρε της ΕΡΤ. Να βολέψεις το παιδί. Εγγυημένο πράμα εντελώς κομματικό».


Βάλτε το καλά στο μυαλό σας. Σχεδόν η μισή κοινωνία η ελληνική έτσι πορεύεται προς την καταστροφή. Μέσα στην υποκρισία, το ψέμα, την εσωστρέφεια, την αναξιοκρατία και την ασυλία. Γύρισε ο (κοινωνικός) τέντζερης και βρήκε το (κομματικό) καπάκι!

ΠΗΓΗ: tovima.gr