2 Νοε 2011

«Κούρεμα» της Ντόρτμουντ στις ελπίδες του Ολυμπιακού


Ο Ολυμπιακός μολονότι έδωσε μάχη στην «καυτή» έδρα της Ντόρτμουντ ηττήθηκε 1-0 από την πρωταθλήτρια Γερμανίας και βρέθηκε στην τελευταία θέση του ομίλου. 
Οι Ερυθρόλευκοι πλήρωσαν το γεγονός ότι αιφνιδιάστηκαν από την Μπορούσια που προηγήθηκε στο...
σκορ μόλις στο 7' με «κεραυνό» του Γκρόσκροϊτς. Εκτοτε ισορρόπησαν το παιχνίδι, δεν απειλήθηκαν σημαντικά αλλά ούτε και μπόρεσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης.

Ως εκ τούτου, η ήττα ήρθε ως φυσικό επακόλουθο και πλέον οι Ερυθρόλευκοι απομακρύνονται όχι μόνο από την επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και από την μετάβαση στο Γιουρόπα Λιγκ, εισιτήριο που δίνει η τρίτη θέση στον όμιλο.

Στο άλλο ματς του ομίλου Αρσεναλ και Μαρσέιγ αναδείχθηκαν ισόπαλες (0-0) στο Λονδίνο, σκορ που επίσης δεν ευνοεί τον Ολυμπιακό, ο οποίος για να ελπίζει σε πρόκριση θέλει μόνο νίκη την επόμενη αγωνιστική στη Μασσαλία.

Η γηπεδούχος Ντόρτμουντ μπήκε δυνατά στο ματς, άσκησε πίεση από την αρχή κλείνοντας τον Ολυμπιακό στο μισό γήπεδο. Στο 4' έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Πέρισιτς και στο 7' έφτασε στο γκολ, όταν ο Γκρόσκροϊτς με δυνατό σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του νεαρού Μέγιερι, που προτιμήθηκε από τον Κοστάντσο.

Ο Ολυμπιακός έδειξε να συνέρχεται μετά το πρώτο τέταρτο και στο 16' είχε την πρώτη ευκαιρία, όταν ο Μιραλάς μπήκε από δεξιά αλλά σούταρε πάνω στον γερμανό τερματοφύλακα, ενώ μετά το 25' (που ανέβηκε αισθητά ο Ορμπάιθ) ισορρόπησε πλήρως το παιχνίδι. 

Μάλιστα θα μπορούσε να ισοφαρίσει, τόσο στο 29', όταν σε φάουλ του Ιμπαγάσα και κεφαλιά του Τζιμπούρ, ο Μοντέστο από πολύ κοντά απέτυχε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά και στο 43', αν ο ο ρώσος διαιτητής έδινε πέναλτι, σε χέρι του Χούμελς έπειτα από κεφαλιά του Μέλμπεργκ.

Στους ίδιους ρυθμούς άρχισε και το β' ημίχρονο, όμως στο 60' ένα λάθος γύρισμα του Χολέμπας, παρ' ολίγο να αποδειχθεί μοιραίο για τον Ολυμπιακό, καθώς ο Λεβαντόφσκι πήρε την μπάλα, απέφυγε τον Μέγιερι, αλλά από πλάγια θέση «σημάδεψε» το δοκάρι. 

Μετά το 70' και τις δύο αλλαγές του ισπανού τεχνικού κ. Ερνέστο Βαλβέρδε στη μεσαία γραμμή (μπήκαν οι Μακούν και Αμπντούν), η απόδοση του Ολυμπιακού έπεσε. Αντιθέτως, η Ντόρτμουντ βρήκε χώρους και έφτασε κοντά στο γκολ στο 74', όταν από λάθος του Ορμπάιθ, ο Πέρισιτς μπήκε στην περιοχή και σούταρε, όμως ο Μέλμπεργκ με προβολή έκοψε την πορεία της μπάλας.

Αυτή ήταν και η τελευταία σημαντική φάση του αγώνα. Ο κ. Βαλβέρδε προς το τέλος έριξε στη μάχη και τον Πάντελιτς, χωρίς όμως τα επιθυμητά αποτελέσματα.


ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Γιούργκεν Κλοπ): Βαϊντενφέλερ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Πίστσεκ, Σμέλτσερ, Γκέτσε (66' Καγκάουα), Λάιτνερ ( Σαντάνα), Γκρόσκροϊτς, Κελ, Πέρισιτς (76' Μπλαστσικόφσκι), Λεβαντόφσκι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Μοντέστο, Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο (69' Αμπντούν), Ορμπάιθ, Φέισα (59' Μακούν), Ιμπαγάσα (81' Πάντελιτς), Τζιμπούρ, Μιραλάς.


Η βαθμολογία του ομίλου
1. Αρσεναλ        8 (4-2)
2. Μαρσέιγ        7 (4-1)
3. Ντόρτμουντ   4 (3-7)
4. Ολυμπιακός   3 (4-5)


Επόμενη (5η) αγωνιστική (23/11)
Μαρσέιγ - Ολυμπιακός
Άρσεναλ - Ντόρτμουντ

ΠΗΓΗ: tovima.gr