17 Νοε 2011

Τιμητική διάκριση για το Επιμελητήριο Κορινθίας


Μία πολύ σημαντική διάκριση, που αναδεικνύει την άριστη εικόνα που υπάρχει για το Επιμελητήριο Κορινθίας στην επιχειρηματική κοινότητα της Ελλάδας, απέσπασε το οικονομικό θεσμικό όργανο του νομού. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου...
Βασίλης Νανόπουλος βραβεύτηκε την περασμένη Τρίτη από την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) με τιμητική διάκριση για τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει το Επιμελητήριο στα μέλη του τα τελευταία χρόνια, στον τομέα της ανάπτυξης της οικονομίας της Κορινθίας. Η εκδήλωση έγινε στην εκδήλωση  της απονομής των Πιστοποιήσεων Επιχειρηματικής Αριστείας, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η εκδήλωση αυτή αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση Επιχειρηματικής Αριστείας στη χώρα μας, ενώ η φετινή έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί γιορτάζεται και η 10η επέτειος από την αρχή του θεσμού.
Σε επιστολή του προς τον Βασίλη Νανόπουλο ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΕΔΕ Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η χώρα μας βιώνει μια πρωτόγνωρη εμπειρία, όσον αφορά την οικονομική της κατάσταση. Η ουσιαστική συνεργασία όλων των φορέων της οικονομικής ζωής του τόπου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να επανατοποθετηθεί σωστά η χώρα μας στον χώρο των αναπτυγμένων χωρών του κόσμου αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητα των ανθρώπων, των επιχειρήσεων και της ελληνικής οικονομίας.
Η κοινή μας πρωτοβουλία, που ξεκίνησε πριν από χρόνια και συνεχίζεται με σημαντική επιτυχία, και η δημιουργία ενός Δικτύου υγειών δυνάμεων με κοινό στόχο και σκοπό, μπορεί να δημιουργήσει σε τοπικό επίπεδο πετυχημένα μοντέλα, τα οποία θα βοηθήσουν αθροιστικά τον κοινό μας σκοπό, που είναι αποτελεσματικότερες επιχειρήσεις και αποτελεσματικότερη οικονομία. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων αποφάσισε να τιμήσει αυτή μας τη συνεργασία, απονέμοντας στο Επιμελητήριό σας Τιμητική Διάκριση για τις υπηρεσίες που προσφέρετε στα Μέλη σας στον συγκεκριμένο Τομέα, και γενικότερα για τη συμβολή σας στην ανάπτυξη της οικονομίας της περιοχής σας. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να συνεχισθεί η εμμονή σας στην ανάπτυξη των τοπικών σας οικονομιών και να έχουμε και εμείς, ως ΕΕΔΕ, τη δυνατότητα να συμβάλουμε σ’ αυτό, μέσα από τη συνέχεια της συνεργασίας μας…».

Σχολιάζοντας τη βράβευση, ο κ. Νανόπουλος ανέφερε πως η συγκεκριμένη τιμητική διάκριση αποτελεί επιβράβευση των προσπαθειών που κατέβαλε το διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου τα τελευταία 5 χρόνια, για να δώσει λύσεις στα προβλήματα των επιχειρηματιών της Κορινθίας. «Αυτή η βράβευση αντιστοιχεί στο πρόσωπο κάθε κορίνθιου επιχειρηματία, ο οποίος παλεύει για να κρατήσει την επιχείρησή του ανοιχτή. Αποτελεί επιβράβευση των άοκνων προσπαθειών μας να αναδείξουμε την επιχειρηματική κοινότητα της Κορινθίας και επιβεβαιώνει αυτό το οποίο τονίζουμε, ότι δηλαδή η σημερινή διοίκηση κατάφερε να αναβαθμίσει τον ρόλο του Επιμελητηρίου ως θεσμικού οργάνου, καθιστώντας το ισότιμο συνομιλητή και εταίρο, σε όλες τις αποφάσεις της Κεντρικής Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίες αφορούσαν την επιχειρηματική κοινότητα του νομού. Σήμερα, το Επιμελητήριο έχει φυσική παρουσία σε όλα τα επίπεδα και ισχυρή φωνή και αυτό επιβεβαιώνεται από την συγκεκριμένη βράβευση…», κατέληξε ο κ. Νανόπουλος.