21 Οκτ 2011

Ρύθμιση για δάνεια λόγω απώλειας εισοδήματος και εφεδρείας


Στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ) θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία θα προβλέπεται η ρύθμιση δανείων που έχουν χορηγήσει όλες οι εμπορικές τράπεζες σε εργαζομένους του Δημοσίου...
που θα χάσουν μέρος του εισοδήματός τους είτε λόγω της εργασιακής εφεδρείας είτε εξαιτίας του νέου μισθολογίου.

Όπως γνωστοποίησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, «έπειτα από συνεννόηση που έκανα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, τον πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας, τον κ. Β. Ράπανο, θα προστεθεί στο νομοσχέδιο  και ρητά μια πρόβλεψη, σύμφωνα με την οποία με προγραμματική σύμβαση που θα συναφθεί ανάμεσα στο Υπουργείο Οικονομικών και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών θα ρυθμίζονται τα θέματα που σχετίζονται με τη διαδικασία εξυπηρέτησης και αποπληρωμής δανείων που έχουν λάβει πρόσωπα που υπάγονται στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «για το κάθε πρόσωπο θα λαμβάνεται υπόψη το συνολικό οικογενειακό εισόδημα και η συνολική περιουσιακή κατάσταση. Αυτό θα προστεθεί και ρητά ως ρύθμιση στο νομοσχέδιο».

Η ρύθμιση, μαζί με τις άλλες μεταβολές που έχει κάνει ο Ευ. Βενιζέλος, θα συμπεριληθεί στο πολυνομοσχέδιο.


AFTODIOIKISI.GR