21 Οκτ 2011

Επίσκεψη Κουβέλη στο δήμο Κορινθίων


Ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, υποδέχθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα Κορίνθου, στις 10 π.μ. τον Πρόεδρο κ. Φώτη Κουβέλη καθώς και την αντιπροσωπεία του κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς στην  πόλη μας. Η επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε...
στο γραφείο του δημάρχου, έγινε με την παρουσία του αντιδημάρχου κ. Φαρμάκη καθώς και των δημοσιογράφων των τοπικών μέσων ενημέρωσης.
Στο πλαίσιο της ανταλλαγής απόψεων, οι δύο άνδρες  καταπιάστηκαν με τα ζητήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο δήμος και οι πολίτες. Ο Δήμαρχος συνεκτιμώντας την δύσκολη οικονομική συγκυρία, ιεράρχησε με ρεαλιστικό τρόπο τις προτεραιότητες του Δήμου Κορινθίων, ενημερώνοντας τον Πρόεδρο  για τα προβλήματα και τα κοινωνικά και οικονομικά  δεδομένα του δήμου. . Συνεχίζοντας ο Αλέξανδρος Πνευματικός, κατέθεσε τον προβληματισμό του, τις απόψεις του αλλά και τις προτάσεις του, με σκοπό την ανάληψη  των πρωτοβουλιών εκείνων που απαιτούνται για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων ζητημάτων που ταλανίζουν τον Δήμο και τους συμπολίτες μας.
Ο Δήμαρχος του εξέθεσε  επίσης το συγκριτικό  γεωγραφικό πλεονέκτημα του Δήμου Κορινθίων, ο οποίος  εκμεταλλευόμενος το πλούσιο παρελθόν του, αλλά και τις πολλά υποσχόμενες προοπτικές του, μπορεί να γίνει εφαλτήριο για  οικονομική ανάπτυξη και ευημερία όχι μόνο του δήμου, αλλά ολόκληρης της περιοχής μας.
Ο κ. Κουβέλης, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τη φιλοξενία και την πλήρη ενημέρωση που του παρείχε. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς ανεγνώρισε  ότι ο Δήμος Κορινθίων, παρά την αρνητική συγκυρία και τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης, κατατάσσεται στους οικονομικά νοικοκυρεμένους δήμους, έχοντας θετικό πρόσημο και πλεόνασμα στα ταμεία του.
Επιπλέον διαπίστωσε ότι ουσιαστικά ως μόνο μέσο βοήθειας παραμένουν τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, τα οποία μαζί με την σωστή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Κορινθίων, αποτελούν έως τώρα τις μοναδικές πηγές  χρηματοδότησης που επιτρέπουν δημιουργία  ουσιαστικού έργου  προς τους δημότες στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε.