6 Αυγ 2011

Εγκρίθηκε το σχέδιο κατά της φοροδιαφυγής. Ολα ήταν γνωστά


Το πενταετές Στρατηγικό Σχέδιο 2011-2015 για την Ελληνική Φορολογική Διοίκηση ενέκρινε και κοινοποίησε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Περιλαμβάνει όλες τις διατάξεις που έχουν ήδη θεσπιστεί ή ανακοινωθεί...
μεταξύ των οποίων η σταδιακή αύξηση των αντικειμενικών αξιών, της φορολογίας του πετρελαίου θέρμανσης, αλλά και το λουκέτο σε 180 εφορίες (σ.σ. 213 προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός).

Το σχέδιο μεταξύ άλλων προβλέπει:

**Παροχή κινήτρων για επίδειξη υψηλού βαθμού φορολογικής συμμόρφωσης: σήμα συνεπούς φορολογούμενου για εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες (που αποδίδεται έπειτα από 2 διαδοχικούς ελέγχους χωρίς ευρήματα) και παροχή φορολογικών εκπτώσεων ή διευκολύνσεων πληρωμής.

**Σταδιακή προσέγγιση της τιμής πετρελαίου θέρμανσης με τη τιμή πετρελαίου κίνησης με παράλληλη επιδότηση κόστους στους καταναλωτές.

**Κατάργηση ή συγχώνευση τουλάχιστον 180 ΔΟΥ βάσει συγκεκριμένων αντικειμενικών κριτηρίων και συγκέντρωση αρμοδιοτήτων και στελεχικού δυναμικού σε μεγάλες ΔΟΥ στη πρωτεύουσα κάθε νομού με (εξαίρεση Αθήνα, Θεσσαλονίκη και νησιά).

**Ανάπτυξη κοινών επιχειρησιακών σχεδίων με το νέο σώμα δίωξης οικονομικού εγκλήματος της ελληνικής αστυνομίας, το λιμενικό σώμα, τα τελωνεία, τη δημοτική αστυνομία.

**Νέα μέθοδος σήμανσης τσιγάρων και αλκοολούχων ποτών.

**Σταδιακή προσέγγιση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων προς τις επικρατούσες τιμές αγοράς.

**Τακτική δημοσιοποίηση των μεγάλων ληξιπρόθεσμων οφειλετών με χρέη άνω των 150.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ: enet.gr