29 Αυγ 2011

Της ..απογραφής κι άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε!


 Υπερψηφίστηκε με αυξημένη πλειοψηφία η απογραφή απο το Περιφερειακό Συμβούλιο!
Εμείς την συζήτηση,σε αντίθεση με το δελτίο τύπου της Περιφέρειας,  θα την χαρακτηρίζαμε εξαιρετικά χλιαρή. Οι σύμβουλοι άγγιξαν επιφανειακά το σημαντικό αυτό  θέμα...
,προσπαθώντας ν αποφύγουν κάθε είδους όξυνση..
Αυτό ενδεχομένως να ήταν και η γενική γραμμή της πλειοψηφίας για να αποφύγει τις συμπληγάδες, σίγουρα όμως  διευκόλυνε και την ίδια αλλά και την μείζονα μειοψηφία για διαφορετικούς λόγους!
Πώς να μιλήσουν οι σύμβουλοι για απογραφή όταν η πλειοψηφούσα παράταξη αποτελείται και απο στελέχη που άσκησαν εξουσία στην ΝΑ; Να χτυπηθούν τα σπλάχνα μιας παράταξης η οποία ακόμα δρά κι ενεργεί ως πειραματόζωο; 
Πώς να μιλήσει η μείζονα αντιπολίτευση όταν αποτελείται απο πρώην Νομάρχες τους οποίους τώρα ελέγχουν; 

"Άνθρακες ο θησαυρός!"

Στην συζήτηση αυτή που παρακολουθήσαμε,τίποτα δεν ελέχθη και κυρίως υπογραμμίστηκε η επιδίωξη του τίποτα να μην λεχθεί που θα οδηγούσε σε όξυνση!
Το ανεβασμένο επίπεδο του πολιτικού διαλόγου που διαπίστωσε αιφνιδίως  ο Περιφερειάρχης,είναι εύκολο κι εφικτό όταν μιλάς για την οικονομική κρίση στην σφαίρα της παγκοσμιοποίησης (γιατί κι αυτό έγινε) και όταν αρνείσαι να σηκώσεις το χαλί μέσα στο ίδιο σου το σπίτι.


Το σίγουρο είναι πως πολλά στοιχεία  βρέθηκαν , τα οποία κρατούνται ως ισχυρά χαρτιά διαπραγμάτευσης σε δύσκολες στιγμές..


Η σύγκρουση του Ν. Πετρόπουλου με τον πρώην Νομάρχη Νίκο Ταγαρά και τον Απ. Παπαφωτίου φάνηκε πως δεν είχε υπολογιστεί κι έφερε σε δύσκολη θέση τον Περιφερειάρχη που επέλεξε να κλείσει το θέμα με μια ηχηρή τοποθέτηση η οποία ωστόσο εκφράζει ενδεχομένως τις προσωπικές του επιθυμίες και στοχεύσεις κι όχι τη τελευταία συνεδρίαση.

 Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης  χαρακτήρισε  την συναινετική αποδοχή της απογραφής ως "τη μόνη προίκα ελπίδας που μας έχει απομείνει" ευχαρίστησε τους Περιφερειακούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων  για την αισθητική αλλά και την εξαιρετική πολιτική κουβέντα που διεξήχθη.
Αυτό που είναι σημαντικό να γίνει, "είναι να αξιοποιηθούν οι θετικές εμπειρίες και τα πολιτικά στοιχεία της απογραφής, προκειμένου να εφοδιαστεί ο νέος θεσμός του Καλλικράτη με την απαιτούμενη διαχειριστική επάρκεια αντιμετώπισης των ζητημάτων". Είναι επίσης ανάγκη, υπογράμμισε ο κος Τατούλης, "να εξαλειφθεί η βασική παθογένεια του θεσμού του Καποδίστρια, η οποία συνίστατο στον στείρο κομματισμό με τις εξαρτήσεις που αυτός συνεπαγόταν".


Τζ.Σουκ.