9 Μαΐ 2011

Φουρτούνες έφερε και πάλι ο προυπολογισμός! Τατούλης :Με ποιο δικαίωμα ο ασκών σε μεταβατικό στάδιο τον ελεγκτή της νομιμότητας μπορεί να βγαίνει με τέτοια άποψη σε τέτοια θέση;


Το θέμα του προυπολογισμού συζητήθηκε πριν απο λίγο στο Περιφερειακό συμβούλιο και της αναμόσφωσης του λόγω ενός κονδυλίου που εντάσσεται στην Περιφέρεια απο το Υπουργείο Αγροτικής αναπτυξης για την δακοκτονία..
Υπήρξαν εύλογες ενστάσεις απο την αντιπολίτευση μετά..
και τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας ,αλλά και εντάσεις ανάμεσα στον Περιφερειάρχη και στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κύριο Δημήτρη Δράκο. Οι επικεφαλείς της αντιπολίτευσης εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για την απόρριψη του προυπολογισμού απο την Αποκεντρωμένη διοίκηση και δήλωσαν αποχή απο την ψηφοφορία.
Έντονη υπήρξε η αντίδραση της κυρίας Ντίνας Νικολάκου η οποία μίλησε για αποχή απο τις ευθύνες.Κι αυτό δίνει την δυνατότητα σε κάποιους να παρεμβαίνουν."Δεν σηκώνει η πολιτική ζωή Πόντιους Πιλάτους "είπε απευθυνόμενη στον Δημήτρη Δράκο. 
Η κυρία Νικολάκου τόνισε πως η αντιπολίτευση γνώριζε για το έγγραφο της υπηρεσίας δημοσιονομικού ελέγχου ,ήξερε την αδυναμία του και πως οι αιτιάσεις τους ήταν στον αέρα και σε καμία περίπτωση δεν θα επέτρεπαν την επιστροφή του προυπολογισμού,γι αυτό και δεν το χρησιμοποίησε αντιπολιτευτικά. .
"Η ατυχής συμπεριφορά του γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης ήταν το ερέθισμα για να υπερασπιστούμε την αιρετή Περιφέρεια. Κανένας, οποιαδήποτε θέση κι αν έχει δεν σταματά το έργο της Περιφέρειας. "
Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση Τατούλη.Ο περιφερειάρχης καυτηρίασε την διαφορετική στάση της αντιπολίτευσης στην αποψινή συνεδρίαση σε σχέσημε την πρώτη αναμόρφωση του προυπολογισμού, λέγοντας ιδιαίτερα εκνευρισμένος "Γιατί σήμερα αυτή η διαφορετική διάκριση; Περιμένατε απο τον γγ Αποκεντρωμένης διοίκησης να σας δώσει γραμμή και οδηγία τι θα κάνετε;"
Ο περιφερειάρχης επανέλαβε πως ο προυπολογισμός έχει εγκριθεί. Επανέλαβε πως ο προυπολογισμός για να μην εκτελεστεί θα πρέπει να μην έχει αναρτηθεί στο Διαύγεια.
Αναφερόμενος στον κύριο Αποστολόπουλο είπε πως η Περιφέρεια έχει πρόβλημα με το συγκεκριμένο φυσικό πρόσωπο  κι όχι με την κυβέρνηση, παρά τα όσα βεβαίως καταλόγισε αορίστως αλλά παρα ταύτα ειδικώς σε κάποιους  υπουργούς αυτής της κυβέρνησης.
"Η απόφαση αυτή του γγ είναι προσβολή για όλους μας. Δεν είναι σε προσωπικό επίπεδο. Με ποιο δικαίωμα ο ασκών σε μεταβατικό στάδιο τον ελεγκτή της νομιμότητας μπορεί να βγαίνει με τέτοια άποψη σε τέτοια θέση; Μας δημιουργεί αυτη την στιγμή μείζον θέμα ,μείζον πρόβλημα με το ΕΣΠΑ ,αλλά και για τον τρόπο λειτουργίας  των υπηρεσιών .Πρέπει να υπερασπιτούμε το κύρος του θεσμού. Δεν είμαστε διαθέσιμοι να αποδεχθούμε την οποιαδήποτε παρέμβαση ,την οποιαδήποτε προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο και ο θεσμός για ίδιον όφελος"