9 Μαΐ 2011

Το μυστηριώδες ελικόπτερο στην αυλή του Μπιν Λάντεν


Μέσα από όλα τα αναπάντητα μυστήρια που σχετίζονται με την επιδρομή στο σπίτι του Οσάμα Μπιν Λάντεν και τη δολοφονία του, υπάρχει ένα που απασχολεί ιδιαίτερα τους φανατικούς της αεροναυπηγικής. Τι είναι αυτό το παντελώς άγνωστο ελικοφόρο όχημα, το οποίο προσέκρουσε στην... αυλή του Μπιν Λάντεν;

Οι ειδικοί επεξεργάζονται κάθε pixel των δεκάδων φωτογραφιών που έχουν κυκλοφορήσει και φτιάχνουν ψηφιακά μοντέλα του ελικοπτέρου, συγκρίνοντάς τα με χαμένα σχέδια της δεκαετίας του ’80 και του ’90.

Η αμερικανική κυβέρνηση αποφεύγει να κάνει κάποιο σχόλιο πάνω στο μυστηριώδες όχημα, αλλά η ταυτότητα του ελικοπτέρου θα μπορούσε να αποκαλύψει αρκετά στοιχεία, σχετικά με τις δυνατότητες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, αλλά και της σχέσης μεταξύ ΗΠΑ και Πακιστάν.

Τα πιθανότερα σενάρια για την ταυτότητα του οχήματος είναι τρία:

*Οι πιο επιφυλακτικοί παρατηρητές θεωρούν πως πρόκειται για κάποιο κοινό ελικόπτερο, το οποίο συνετρίβη τόσο άσχημα, που έγινε αγνώριστο.
*Οι μετριοπαθείς κάνουν λόγο για ένα στρατιωτικό MH-60 Blackhawk, διαμορφωμένο έτσι ώστε να περνάει απαρατήρητο.
*Τέλος, όσοι διαθέτουν λίγη παραπάνω φαντασία, μιλούν για ένα μυστικό, τελευταίας τεχνολογίας ελικόπτερο που ξεφεύγει από όλα τα ραντάρ.

Η πιθανότερη περίπτωση, πάντως, συμβαδίζει με τις δηλώσεις του διευθυντή της CIA, Leon Panetta, ότι οι 25 στρατιώτες «μεταφέρθηκαν από δύο ελικόπτερα τύπου Blackhawk, τα οποία μπήκαν μέσα».

ΠΗΓΗ: tvxs.gr